Okulda dayak iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2008 09:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İzmir'in Karabağlar semtindeki Zeyni Hanım İlköğretim Okulu'nda resim öğretmeni olarak görev yapan M.A.'nın oğlunu dövdüğünü, kızını ise sınıftaki diğer arkadaşlarıyla birlikte bahçede tek ayak üzerinde bekleterek cezalandırdığını iddia eden bir anne, savcılığına suç duyurusunda bulundu. Öğretmen M.A.'nın sadece kendi çocuklarına değil, okuldaki diğer öğrencilere de devamlı şiddet uyguladığını öne süren ev hanımı Cemile Öçmen, "Bu işin peşini bırakmayacağım. Konuyu Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a ve Milli Eğitim Bakanı'na da mektup yazarak anlatacağım. Çocuklarımızı okula dayak yesinler diye mi gönderiyoruz? O öğretmen yüzünden çocuklarım okula gitmek istemiyor." dedi.

Resim öğretmeninin, 4/C sınıfında okuyan oğlu Yasin Akal'a gürültü çıkardığı için tokat atıp kulağını çekerek dövdüğünü iddia eden Öçmen, 8/B sınıfındaki kızı Merve'yi ise gürültü ettiği için sınıftaki diğer arkadaşlarıyla birlikte okul bahçesinde, herkesin gözü önünde tek ayak üzerinde bekleterek cezalandırdığını ileri sürdü. Öğretmene kızan öfkeli anne, dayak yiyen oğlu Yasin'e darp raporu almak için İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Adli darp raporunda, öğrencinin sol elmacık kemiğinde cilt kızarıklığı, sol kulak kepçesinde kızarıklık, kulak arkasında 1 cm. çizgi halinde kızarıklık ve cilt aşınması bulunduğu belirtildi.

Çocuklarının her yıl başarı belgesi aldığını, kızının 5. sınıfta okul birincisi olduğunu söyleyen Cemile Öçmen, "Gelecekte ülkeye yararlı olmaları için yetiştirdiğim ve her yıl başarı belgesi alan çocuklarımı okuldan soğutmaya hakları yok. Bu öğretmen yüzünden artık okula gitmeye bile korkuyorlar." şeklinde konuştu. Başarı belgelerini gösteren Yasin ve ablası Merve de, "Öğretmenimiz bize kötü davranıyor. Onun derslerine 20 gündür girmiyoruz. Okula bile bu yüzden gitmek istemiyoruz." dedi.

Zeyni Hanım İlköğretim Okulu yönetimi ise böyle bir olay yaşanmadığını, iki çocuğun oynarken kafa kafaya tokuştuğunu, diğer öğrencinin ise tek ayak üzerinde bekletilmediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber