CHP'den çalışanına yüzde 13 zam

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2008 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- CHP ile Türk-İş'e bağlı Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (Tez-Koop-İş) arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

CHP Genel Merkezi'nde çalışan yaklaşık 80 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri olumlu sonuçlandı.

Tarafların vardığı anlaşmaya göre, işçi ücretlerine toplu iş sözleşmesinin birinci yılında yüzde 13 oranında zam yapılacak. İşçi ücretleri, toplu iş sözleşmesinin ikinci yılında da önceki yılın gerçekleşen enflasyon oranına 2 puan ilave edilerek artırılacak.

Anlaşma doğrultusunda işçilere her ay ödenen sosyal yardım miktarı da yükseltilecek. Buna göre, halen net 265 YTL olarak uygulanan sosyal yardım ödemesi, toplu iş sözleşmesinin birinci yılında 300 YTL'ye çekilecek. Sosyal yardım miktarı, toplu iş sözleşmesinin ikinci yılında da gerçekleşen enflasyon oranında yükseltilecek.

İşçilere, ayrıca iş yerinde çalıştıkları süreye bakılarak kademeli olarak kıdem zammı verilecek. İş yerinde 1-5 yıl çalışanlara 10, 5-10 yıl çalışanlara 20, 10 yıl ve daha fazla çalışanlara 25 YTL kıdem zammı ödenecek.

İşçilere görev gereği seyahatleri halinde toplu iş sözleşmesinin birinci yılında her gün için net 12, ikinci yılında net 14 YTL harcırah ve yol ücreti verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber