BBP, uzman jandarmanın özlük haklarının iyileştirilmesini istedi

Haber Giriş : 25 Ocak 2008 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'den uzman jandarmaların özlük haklarında iyileştirmeye gidilmesini istedi.

BBP Genel Sekreteri Topçu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'e bir mektup göndererek, Jandarma Genel Komutanlığı'nın personel sayısının yüzde 54'lük bölümünü oluşturan uzman jandarmaların özlük haklarından doğan mağduriyetlerinin düzeltilmesini istedi. Uzman jandarmaların, Jandarma Genel Komutanlığı'na ve TBMM'ye defalarca başvuruda bulunmalarına rağmen herhangi bir sonuç alamadıklarını kaydeden Topçu, konunun çözümü ile ilgili Bakan Gönül'ün ve hükümetin atacağı her adımda BBP olarak Meclis'te de destek olacaklarını kaydetti.

Topçu, uzman jandarmaların sıkıntılarını şu şekilde özetledi:

"Uzman jandarmalar orduevlerine alınmamaktadır. Eğitim-öğretim süresi, müfredat eğitim şekli ile kullanılan mekan, öğretmen kadrosu ile kitaplar astsubaylarınkiyle aynı olmasına karşın, uzman jandarmalara astsubaylara uygulanan ek göstergelerin 2/3'ü uygulanmakta, bu nedenle gerek maaş ve gerek emekli maaşı/ikramiyesinde astsubaylar ile aralarında uçurumlar oluşmaktadır. 20 yıl önce yürürlüğe girmiş 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanunu'nun 14 Nisan 2004 tarihinde 4. maddesi değiştirilmiş olmasına rağmen yürürlüğe konmamış, halen görevde ve yeni mezun olan uzman jandarmaların okul tabanına göre 10. derecenin 1. kademesinden göreve başlaması gerekirken, ortaokul mezunu sıfatıyla 11. derecenin 1. kademesinden göreve başlamaktadırlar. Önlisans, lisans veya daha yüksek seviyede okul bitiren tüm memurlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ortak hükümleri bölümüne göre 1'inci dereceye yükselip, 1. dereceden emekliliğe hak kazanırken, mevcut durumda görevde olan ve bu yüksek öğrenimlerden herhangi birini bitiren uzman jandarmalar ise 3. dereceden aşağıya inememektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber