800 bin öğrenci 'af' fedilecek mi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Ocak 2008 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'nin, üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılması için MHP ile birlikte yürüttüğü çalışmada sona yaklaşılırken türbanla ilgili tartışmaların sürmesi bazı soru işaretlerini beraberinde getiriyor.

AKP'nin, üniversitelerde türban yasağının kaldırılması için MHP ile birlikte yürüttüğü çalışmada sona yaklaşılırken, "yükseköğretim kurumlarından atılan türbanlı öğrencilere af" konusu da yeniden gündeme geldi.

Hükümetin, 800 bin öğrenciyi kapsayacak bir af düzenlemesi için çalışma başlattığı iddia edilirken, AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin böyle bir çalışmanın yapılmadığını söyledi.

Akşam gazetesinin haberine göre AKP, türbanlıların da içinde yer aldığı 800 bin öğrenciyi kapsayacak bir af düzenlemesi için düğmeye bastı.

Milli Eğitim Bakanlığı, türban başta olmak üzere çeşitli disiplin suçlarıyla üniversitelerden ilişiği kesilen öğrencilerin durumuna ilişkin kapsamlı bir çalışma başlattı. AKP yönetimi bu çalışmayı doğrulamadı. Ergin, "Şu anda böyle bir çalışma yapmıyoruz" dedi.

Çelik karşı çıkmıştı

Konu, 22 Temmuz seçimlerinin ardından, Erdoğan ve diğer AKP yöneticileriyle görüşen bir grup öğrencinin temasları sırasında yeniden gündeme geldi.

AKP MYK toplantısında ele alınan soruna ilişkin net bir karar oluşmadı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen ile Ergin, Erdoğan'ın talimatı çerçevesinde 20'ye yakın öğrenciyle görüştüklerini belirterek, konunun incelenmesi gerektiğini bildirdi.

Erdoğan da bunun üzerine mağdur olan öğrencilerin saptanması amacıyla araştırma yapılması talimatını verdi. Ancak bu süreçte Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in affa karşı çıkması üzerine bir sonuç alınamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber