Büyükanıt'tan başörtüsü için gerilim yaratmayan açıklama

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 30 Ocak 2008 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, türban konusundaki yasal düzenleme hazırlığı ile ilgili olarak, ''Türk toplumunun bütün katmanlarında bu konuda askerin düşüncesini bilmeyen yok. Bir şey söylememiz malumu ilandan ileri gitmez, onun için bu konuda herhangi bir şey söylemek istemiyorum'' dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt Makedonya Cumhuriyeti Savunma Bakanı Lazar Elenovski ile basına açık görüşme yaptı. Büyükanıt görüşmenin sonuda gündemle iligili çarpıcı açıklamalarda bulundu:

"Gündemimizde olan türban konusu var. Bazı basın yayın organlarında asker türban konusunda ne düşünüyor diye soruluyor. Bizim bu konuda ne düşündüğüz biliniyor. Bir şey söylemek malumun ilanı olur. O yüzden bu konuda bir şey söylemeye gerek duymuyorum.

İkinci konu Ergenekon konusudur. Her toplumda yasadışı faaliyetlerde bulunan insanlar çıkabilir. Bunlar hakkında yargı karar verir, o da uygulanır.

Her fırsatta bu tür oluşumları Silahlı Kuvvetlerle ilişkilendirme çabaları geçmişte de olmuştur. Türk Silahlı Kuvvetleri bir suç örgütü değildir. Bunlar beyhude çabalardır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber