Sağlık çalışanlarından promosyon eylemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2008 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi bir grup, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi'ndeki, maaşlarının yattığı bankanın promosyonlarının kendilerine verilmesini istediler.

Banka şubesi önünde toplanan SES üyesi grup, "Biz hakkımız olanı istiyoruz", yazılı dövizler açıp, "Söz, yetki, karar çalışanlara", "Promosyon hakkımız, söke söke alırız", "Eşitlik, adalet istiyoruz" gibi sloganlar attılar.

Burada gruba seslenen bir eylemci, maaşların yattığı bankanın, hastaneye acil servis yapılması için pazarlık yapıp 7 yıllığına, 2004'te anlaştığını anlattı. Hastaneye acil servis yapılmasının doğru olduğunu ifade eden eylemci, "bankayla kendi paraları üzerinden pazarlık yapılmasını" ise yanlış bulduklarını söyledi.

SES Ankara Şube Başkanı Adem Bulat da "Bu ücretler bizim ücretlerimiz. Hiç bir gücün bizim adımıza karar vermeye hakkı yoktur" diyerek, haklarını alana kadar maaşlarının yattığı banka önünde eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

Basın açıklamasının ardından, eylemcilerden bazıları banka şubesine girerek, bankadan aldıkları kredi kartlarının iptal edilmesi için başvurdular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber