İnsan kaçakçısı 1'i astsubay 6 kişi tutuklandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Şubat 2008 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, rüşvet alarak insan kaçakçılığına gözyumdukları iddia edilen aralarında 3'ü sahil güvenlik, 1'i jandarmada görevli 4 astsubayın da bulunduğu 10 kişiden 1'i astsubay 6'sı tutuklandı. Aralarında emekli bir yarbayın da bulunduğu 5 kişinin ise operasyon kapsamında arandığı bildirildi.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı, Güney Ege Denizi'ndeki insan kaçakçılığının önüne geçmek için, bir yıl önce Sahil Güvenlik Komutanlığı ile işbirliği başlattı. İstihbarat çalışmalarının ardından 3'ü Marmaris Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda, 1'i de Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli 4 astsubayın, rüşvet karşılığında insan kaçakçılığı yaptıkları belirlendi. Bunun üzerine İzmir İl Jandarma Komutanlığı'ndan gelen bir ekip, 29 Ocak 2008 tarihinde, Marmaris ilçe merkeziyle, Değirmenyanı ve Orhaniye Köyleri'nde 7 ayrı ev ve işyerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda astsubaylar, H.K., Z.K., İ.Ü., G.T. ile insan kaçkıçılığı yaptıkları ileri sürülen D.K., H.K., E.A., M.T.O., Y.İ. ve M.C.A. gözaltına alındı. Operasyon kapsamında, emekli yarbay H.Ç., C.K., İ.D., F.A. ve M.B.'nın de arandığı bildirildi.

10 zanlı, yasal işlemlerin ardından dün saat 13.30 sıralarında, ?İnsan kaçakçılığı', ?Rüşvet vermek ve almak', ?Tehditle para almak' gibi suçlamalarla Marmaris Adliyesi'ne sevk edildi. 17 saat süren sorgulamanın ardından mahkemeye çıkarılan zanlılardan astsubay G.T., D.K. H.K. E.A., M.T.O. ve Y.İ. tutuklandı. Diğer 4 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber