22 üniversite rektörü temmuzda değişecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 07 Şubat 2008 08:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Başörtüsüne karşı ÜAK'ı toplayan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Akaydın da emekli oluyor.

Başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına karşı çıkan rektörlerin görev süresi temmuz ayında bitiyor. Aralarında görevde kaldığı süre içinde usulsüzlükler ve yolsuzluklarla anılanların da bulunduğu 22 rektörün görevi 5 ay sonra sona erecek.

22 rektörden 10'unun, iki dönem rektörlük yaptığı için bir daha seçilme ve atanma şansı bulunmuyor.

Başörtüsüne karşı Üniversitelerarası Kurul'u (ÜAK) toplayan ÜAK Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, darbeyi savunan İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu, ulusalcı kimliği ve kadrolaşma iddiaları ile öne çıkan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, Meclis'te CHP kürsüsünde yaptığı konuşma ve başörtüsü karşıtlığı ile öne çıkan ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut ve 'Türkler keşke Müslüman olmasaydı' sözleriyle tepki çeken Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı gibi isimler görevi sona erecek rektörler listesinde bulunuyor. Temmuzda değişecek rektörler şunlar: Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Prof. Dr. Nusret Aras, Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, Prof. Dr. Ayşe Soysal, Prof. Dr. Mehmet Bakır, Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Prof. Dr. Fikri Canoruç, Prof. Dr. Emin Alıcı, Prof. Dr. Ülkü Bayındır, Prof. Dr. Cengiz Utaş, Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, Prof. Dr. Kadri Yamaç, Prof. Dr. Erhan Ekinci, Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Prof. Dr. H. Faruk Karadoğan, Prof. Dr. İbrahim Özen, Prof. Dr. İ.Vildan Alptekin, Prof. Dr. R. Ferit Bernay, Prof. Dr. Ural Akbulut, Prof. Dr. Enver Duran, Prof. Dr. M. Abbas Yurtkuran ve Prof. Dr. E. Durul Ören.

Temmuz ayında rektörü değişecek üniversitelerden Ankara, Atatürk, Dicle, Dokuz Eylül, Ege, İnönü, Mimar Sinan, Ondokuz Mayıs, ODTÜ ve Uludağ üniversitelerinin rektörleri 8 yıldır görev yaptıkları için üçüncü bir dönem için seçilme şansları bulunmuyor. İstanbul ve Niğde üniversite rektörleri 2009 yılında değişecek. 2010 yılında rektörü değişecek üniversiteler ise şöyle: Anadolu, Abant İzzet Baysal, Kırıkkale, Marmara, Adnan Menderes, Balıkesir, Celal Bayar, Gaziosmanpaşa, Gebze Yüksek Teknoloji, İzmir Yüksek Teknoloji, Kafkas, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Kocaeli, Mersin, Muğla, Mustafa Kemal, Sakarya ve Zonguldak Karaelmas. Tuncer Çetinkaya, İstanbul

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber