Sağlık ocakları hastane gibi çalışıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2008 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birinci basamak sağlık hizmetleri veren sağlık ocakları, yapısal düzenlemelerle geliştirilen hizmet kalitesi sayesinde hastaneler gibi çalışmaya başladı.

Önceden sadece küçük sağlık sorunları, yaralanmaları tedavi eden sağlık ocakları, birçok hastaya tedavi imkanı sağlayarak hastanelerle yarışır oldu.

Sağlık ocaklarının yoğun çalıştığı kentlerden Kayseri'de, il genelinde bulunan sağlık ocakları hastaneler kadar ilgi görüyor. Kentteki tüm hastanelerde geçen yıl 7 milyon kişi tedavi olurken sağlık ocaklarında 2 milyon 179 bin kişi muayene oldu.

Kayseri İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara, geçen yıl yüzde 66 oranında hastanelerin, yüzde 34 ile sağlık ocaklarının kullanıldığını söyledi. Geçen yıl içinde kamu ve özel hastanelerde toplam 7 milyon kişinin muayene olduğunu belirten Çetinkara, en fazla hasta tedavisinin Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirildiğini anlattı. Kent nüfusunun 1 milyon 165 kişi olduğunu hatırlatan İl Sağlık Müdürü, geçen yıl Kayseri nüfusunun 6 katı fazla hastanın tedavi edildiğini ifade etti. Çetinkara, hastaların yüzde 50'sinin özellikle kamu hastanelerini tercih ettiğini belirtti.

Sağlık ocaklarının iyileştirilmesinin ardından hastanelerin yükünün azalmaya başladığını anlatan Dr. Çetinkara, 2006 yılında sağlık ocaklarında hasta sayısının 1 milyon 877 bin kişi olduğunu, 2007 yılında ise bu rakamın ise 2 milyon 179 bin kişi olarak kayıtlara geçtiğini kaydetti. Şehirde 104 sağlık ocağının bulunduğunu belirten Çetinkara, "Hastanelerin yükünü azaltmak için hastalarımızı sağlık ocaklarını yönlendiriyoruz. 5 sağlık ocağı gün boyu hizmet veriyor. Ocaklarımız hastane düzeyinde hizmet veriyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber