Türkiye'de cep görüşmesi yapılmayan yer kalmayacak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 08 Şubat 2008 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avea, Turkcell ve Vodafone, kapsama alanını genişleterek hizmet kalitesini yükseltmek için çalışma başlattı. Türkiye'de, 1.5-2 yıl içinde kaliteli şekilde cep görüşmesi yapılamayan yer kalmayacak

ALİ BERAT MERİÇ / ANKARA

Telekomünikasyon Kurumu (TK), en geç 1.5-2 yıl içinde, Türkiye'nin her yerinden her isteyenin kaliteli şekilde cep telefonu görüşmesi yapabilmesi için mevcut operatörler Avea, Turkcell ve Vodafone ile birlikte kolları sıvadı. Cep telefonu imtiyaz sözleşmelerinde nüfusu 10 binin üzerinde olan yerleşim birimleri kriter alınmasına karşın, geçen yıl 3 binin de altındaki nüfusu kapsama konusunda başarıya ulaşan 3 operatör, yıl sonuna kadar bin nüfuslu yerleşim birimlerinin tümünü kapsayacak.

2008'DE 72 MİLYON ABONE

Kapsama alanı konusundaki yasal zorunluluğu yerine getirmekle birlikte Avea, Turkcell ve Vodafone Ulaştırma Bakanlığı'nın talimatı ve Telekomünikasyon Kurumu'nun takibi altında, şimdi hem daha küçük yerleşim birimlerini cep görüşmesine açabilmek hem de büyük şehirlerden uzak bin ila 3 bin arasında nüfuslu yerleşim birimlerindeki kapsamanın kalitesini iyileştirmek için çalışacak. Türkiye'de aktif cep telefonu abone sayısı 62 milyonu, cep telefonu sayısı ise 83 milyonu buluyor. 2008'de en az 72 milyon aboneye ulaşılacağı hesaplanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber