OECD Türkiye'nin ülke notunu yükseltti

Haber Giriş : 08 Şubat 2008 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

OECD, Türkiye'nin riskinin azaldığı belirlemesiyle, 5 olan ülke risk kategorisini 4'e yükseltti. 0-7 arasında değişen puanlamaya göre 0 en iyi, 7 ise en kötü risk kategorisini ifade ediyor.

OECD Ülke Riski Uzmanları Alt Grubu'nun 30 Ocak'ta Paris'te yaptığı toplantıda Türkiye'nin 5 olan risk kategorisinin iyileştirilerek 4'e yükseltilmesine karar verildi.

OECD Ülke Riski Uzmanları Alt Grubu'nca belirlenen risk kategorileri 0-7 arasında değişiyor. Buna göre, 0 en iyi, 7 ise en kötü risk kategorisi anlamına geliyor. Söz konusu puanın düşmesi ülke riskinin azaldığına işaret ediyor. Risk kategorisi iyileştikçe ödenen sigorta prim oranı azalıyor.

Risk kategorisi ülkelerin ihracat kredi kuruluşları ile bağlantılı borçlanmalarında ödenen sigorta primi oranını etkiliyor. Türkiye'nin kategori değişikliğine bağlı olarak yeni sigorta prim oranları 8 Şubat 2008 tarihinden itibaren uygulanmaya başladı.

Hazine'den yapılan açıklamada, söz konusu gelişmede, Türkiye'nin son yıllarda gösterdiği önemli ekonomik ve yapısal değişim ve bu değişimin OECD Ülke Riski Uzmanları Grubuna düzenli olarak aktarılması yönündeki çalışmaların etkili olduğu vurgulandı. Hazine Müsteşarlığı'nın yurt dışı temsilciliklerini anılan bilgilendirme sürecinde aktif olarak görevlendirdiği, süreci düzenli doküman ve ihtiyaç duyulan bilgilerin zamanında sağlanması yoluyla desteklediği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber