11 Şubat 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 11 Şubat 2008 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gündemindeki konuları görüşmek üzere Başbakanlık Merkez Bina'da toplanacak. (Saat: 11.00)

-TÜRBAN DÜZENLEMESİ KÖŞKE GÖNDERİLİYOR

-Üniversitelerde türban serbestliğini getirmesi amacıyla hazırlanan ve TBMM'de kabul edilen Anayasa değişikliği, Cumhurbaşkanı ABDullah Gül'ün değerlendirmesi için Çankaya Köşkü'ne sunulacak. Anayasa gereği Cumhurbaşkanı Gül'ün 15 günlük bir inceleme süresi bulunuyor.

-AKP MYK TOPLANIYOR

-AKP Merkez Yürütme Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. AKP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan toplantıda üniversitelerde türbanı serbest bırakması amacıyla yapılan Anayasa değişikliklerinin ardından partinin nasıl bir yol izleyeceğinin ele alınması bekleniyor. (Saat: 18.00)

-EK 17 SÜRECİ BAŞLIYOR

Meclis'te türbanı serbest bırakacak Anayasa değişikliğinin yapılmasının ardından YÖK Yasası'nın geçici 17. maddesine ilişkin düzenleme süreci de başlıyor. AKP ve MHP'nin bu konuda 'formül' arayışı sürüyor.

-TÜRBANA DÜZENLEMESİNE TEPKİLER SÜRÜYOR

-AKP ve MHP'nin teklifiyle sunulan ve kabul edilen Anayasa değişikliğine ilişkin muhalefet partilerinin ve sivil toplum örgütlerinin tepkileri sürüyor.

-DİNK DAVASININ 3. DURUŞMASI

-Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 8'i tutuklu 19 sanığın yargılandığı davanın görülmesine İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. Dink ailesinin avukatlarının başvurusu üzerine Adalet Bakanlığı'nın izniyle Türkiye'de ilk defa bir duruşma sesli ve görüntülü kayıt altına alınacak. (Saat: 09.30)

-DTP'DEN ANAYASA MAHKEMESİ'NE SAVUNMA

-Demokrat Toplum Partisi'ne, hakkında açılan kapatma davasında için verilen 1 aylık ek ön savunma süresi bugün sona eriyor. DTP'nin avukatları ön savunmayı Anayasa Mahkemesine sunacaklar. (Saat: 10.30)

-DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, AMERİKAN ASKERİ OLMAK İSTEYENLERİN SAYISINDAN HABERSİZ

-Dışişleri Bakanlığı, CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz'un Amerikan askeri olmak isteyen Türk vatandaşlarına ilişkin soru önergesine ilginç bir yanıt verdi. Bakanlık, Topuz'un, "Amerikan askeri olmak için ABD Büyükelçiliğine başvuranların sayısı ve gerekçeleri nedir? sorusuna "ABD askeri kuvvetlerine katılmak amacıyla ülkemizdeki ABD temsilciliklerine başvuruda bulunan vatandaşlarımızın sayısı hakkında Bakanlığımızda bilgi bulunmamaktadır" yanıtını verdi.

-DANIŞTAY'DAN TRT GENEL MÜDÜR VEKİLİ ALİ GÜNEY'E SORUŞTURMA İZNİ

-Danıştay, kurumu zarara uğrattığı gerekçesiyle TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney hakkında soruşturma izni vermeyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kararını kaldırdı. Güney, mevzuatta yer almadığı halde ve Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nun; mali tabloların düzenlenmesi yetkisinin Muhasebe ve Mali İşler Dairesi Başkanlığında olduğu uyarısına rağmen, görevli ve yetkili birim tarafından hazırlanmış mali tabloların yönetim kuruluna sunulmadan önce yeminli mali müşavirlik denetiminden geçirilmesi konusundaki talimatıyla firmaya ödeme yapılmasını sağlayarak yetki dışı işlemle kurum zararına neden olduğu gerekçesiyle soruşturulacak.

-15 MİLYON ÖĞRENCİNİN İKİNCİ DÖNEM HEYECANI BUGÜN BAŞLIYOR

-İlk ve ortaöğretim okullarında 15 milyon öğrenci ve 600 bin öğretmenin ikinci dönem heyecanı bugün başlıyor. Öğrenciler, ikinci dönemi sınavlar nedeniyle yoğun geçirecek. İlk ve ortaöğretim okullarında 25 Ocak'ta başlayan yarıyıl tatili pazartesi günü sona eriyor. Öğrenciler önümüzdeki 4 ay boyunca dersleriyle ilgili sınavların yanı sıra ortaöğretim kurumlarına dönük çok sayıda sınavdan geçecek. 2007-2008 eğitim-öğretim yılında ikinci dönem ise 13 Haziran 2008 cuma günü sona erecek.

-ADALET PARTİSİ'NİN 47. YAŞINI DEMOKRAT PARTİ KUTLUYOR

-12 Eylül'ün ardından kapatılan Adalet Partisi'nin kuruluşunun 47. yılı Demokrat Parti tarafından kutlanacak. 47. kuruluş yıldönümü için düzenlenen programda AP'nin önemli isimlerinden olan ve Koca Reis olarak bilinen Sadettin Bilgiç ile DP Genel Başkanı Süleyman Soylu bir konuşma yapacak. (Saat:11.00)

-CHP'DE KONGRE SÜRECİNDE SONA DOĞRU

-CHP'de Nisan ayında yapılması planlanan büyük kurultay öncesinde, ilçe ve il kongreleri devam ediyor. Şu ana kadar 923 ilçenin 842'sinde kongreler tamamlanırken, 60'ın üzerinde ilde de kongreler yapıldı. İl kongreleri 24 Şubat'ta sona erecek.

-TÜRK ŞİRKETLERİNE ULUSLARARASI TANINIRLIK

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte yapacağı basın toplantısında, Avrupa Birliği'nde "Ekonomik Faaliyetlerin İstatistiki Sınıflaması" için kullanılmakta olan "NACE" sınıflama sistemini anlatacak. (Saat: 09.30)

-TİM HEYETİ ANKARA'DA

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı ve Yönetim Kurulu ekonomiden sorumlu bakanlarla görüşecek. İlk olarak Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile gelecek olan TİM heyeti daha sonra Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'la görüşecek. (Saat: 09.30/10.30)

-DÜNYA BANKASI TÜRKİYE DİREKTÖRÜ ZACHAU: ÖĞRETMEN MAAŞLARI AZALTILMASIN

-Öğretmen maaşlarının yüksek olduğu açıklamasıyla öğretmenlerden tepki alan Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, sözlerinin yanlış anlaşıldığını, Türkiye'deki öğretmen maaşlarının azaltılmasını desteklemesinin mümkün olmadığını kaydetti.

-YÖK STANDART BELİRLEYECEK, ÜAK EN ÜST AKADEMİK ORGAN OLACAK

-YÖK'ün yeniden yapılandırılması konusunda çalışmaları başlayan hükümet, YÖK'e sadece standart belirleme ve koordinasyon sağlama yetkilerini verecek. Hükümet, Üniversitelerarası Kurul'u ise en üst akademik organ haline getirecek.

-MEB DEĞERLİ ARSASI OLAN OKULLARI SATACAK

-Milli Eğitim Bakanlığı, büyük şehirlerde emlak açısından arsası değerli olan okulları satarak, elde edilen gelir ile arsası daha ucuz yerlerde okul kurmayı planlıyor. MEB, bu çalışma ile derslik başına düşen öğrenci sayısını azaltmayı planlıyor.

-ANKARA TABİP ODASI'DAN OKUL SAĞLIĞINA İLİŞKİN BASIN TOPLANTISI

-Ankara Tabip Odası devlet okullarının yanı sıra TED gibi vakıf okullarındaki sağlık ve güvenlik durumuyla ilgili "Okul Sağlığı" konulu basın toplantısı yapacak. (Saat: 12.00)

-TÜRK ERKEKLERİNİN YÜZDE 30'U CİNSEL İŞLEV BOZUKLUĞU YAŞIYOR

-Türkiye'de her 100 erkekten 30'unda cinsel işlev bozukluğu olduğu belirlendi. Araştırmalara göre cinsel sağlık sorunları 40 ile 80 yaş arasındaki erkeklerin 3'te birinden fazlasını etkilerken, kadınlarda ise bu oran yüzde 50'yi buluyor.

-DEVLET OPERA VE BALESİ 2 YIL ARADAN SONRA İZLEYİCİYLE RESİM HEYKEL MÜZESİ'NDE

-Devlet Opera ve Balesi, 2 yıl aradan sonra, yarın Devlet Resim ve Heykel Müzesi Operet Sahne'sinde izleyicisiyle buluşacak. Sahne, izleyicilerini Keman ve Piccolo Resitali ile karşılayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber