Yüksekova'da okullar tatil edildi, Van'a uçak seferleri iptal oldu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Şubat 2008 11:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

VAN- BİTLİS- HAKKARI,

Doğu Anadolu Bölgesini etkisine alan soğuk hava ve kar yağışı Van ve Hakkari'de yaşamı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı yüzünden Hakkari'nin Yüksekova İlçesi ve köylerinde ilköğretim ve liseler 1 gün tatil edildi. Van ve Hakkari'de 182 köy ve 377 mezranın yolu kardan ulaşıma kapanırken, THY ile Özel Hava Yollarına ait İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya'dan Van'a yapılacak uçak seferleri iptal edildi.

Dün gece başlayan kar yağışı yüzünden Van'da 55, Hakkari'de 127 köy, 377 mezranın yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığı Van'da 20, Hakkari'de 102 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde ise 2 metreye ulaştı. Yoğun kar yağışı yüzünden Hakkari'nin Yüksekova İlçesi ve köylerinde ilköğretim ve liselerde eğitim- öğretime 1 gün ara verildi. Kar kalınlığının 1 metreyi aştığı Hakkari kent merkezi kara gömüldü. Belediye Başkanı Kazım Kurt kent merkezinde 40 işçisiyle birlikte küreklerle kar temizleme çalışması yaparken, belediyeye ait 4 iş makinesi de çarşı merkezindeki biriken karları topladı. Kamyonlara yüklenen karlar Katramaz Deresi'ne döküldü.

Karayolları 11'inci Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışı yüzünden Van- Bahçeseray, Hakkari- Çukurca, Yüksekova- Şemdinli devlet karayolunun ulaşıma kapalı olduğunu bildirdi. Karla mücadele ekipleri kapalı yolların açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yetkililer, sürücüleri ve vatandaşları çığ olaylarına karşı uyararak dikkatli olmalarını istedi.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL

Van'da kar yağışı ve sis yüzünden görüş mesafesinin 3 bin metreye düşmesi sonucu bugün yapılması gereken THY'ın Ankara- Van, İstabul (Sabiha Gökçen)- Van ile Özel Hava Yollarına ait İzmir- Van, İstanbul- Van, Ankara Van, Antalya- Van uçak seferleri iptal edildi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bölgede kar yağışının hafta sonuna kadar aralıklarla devam edeceği belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber