Karında unutulan gazlı bez için, 195 bin YTL tazminat davası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Şubat 2008 12:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR,

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde böbrek ameliyatı geçirirken, karnında unutulan gazlı bez nedeniyle öldüğü iddia edilen 57 yaşındaki Salih Doğan'ın ailesi, üniversite ve sorumlu doktorlar hakkında 195 bin YTL'lik maddi ve manevi tazminat davası açtı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Salih Doğan'ın vücudunda gazlı bez unutulduğu gerekçesiyle öldüğü iddiasıyla 6'sı doktor, 5'i personel olmak üzere toplam 11 hastane çalışanı hakkında açtığı soruşturma ise sürüyor.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Bölümü'ne böbrek rahatsızlığı şikayetiyle giden 57 yaşındaki Salih Doğan, 28 Mart 2007 günü ameliyat edildi. böbreklerindeki kist ve kitle alındıktan sonra 18 Nisan'da taburcu edilen Doğan, rahatsızlığının sürmesi üzerine bu kez Mersin ve Ankara'da hastanelere başvurdu. Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 2 ayrı ameliyat geçiren Doğan'ın karnından gazlı bez çıkarıldı. Bu gazlı bezin Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan ameliyat sırasında unutulduğu belirtildi. Salih Doğan, 22 Ağustos 2007'de yaşamını yitirdi. Bu gelişme üzerine Salih Doğan'ın ailesi, olaydan sorumlu tuttukları doktorlar ve sağlık personeli hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

CEZA SORUŞTURMASI VE TAZMİNAT DAVASI

Salih Doğan'ın yakınlarının suç duyurusu üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Bölümü'nde görevli 6'sı doktor toplam 11 personel hakkında, ?Bilinçli ve taksirli ölüme sebebiyet verme' suçundan soruşturma başlattı. Savcılığın soruşturması sürerken, Doğan'ın ailesi avukatları aracılığı ile Diylarbakır 2'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 25'i maddi, 170'i manevi olmak üzere toplam 195 bin YTL'lik tazminat davası açtı.

Doğan ailesinin avukatı Mehmet Adıgüzel, özel bir hastaneden alınan bilimsel mütelaada, karında unutulan gazlı bir bezin ölüme sebebiyet verebileceğinin belirtildiğini söyledi. Avukat Adıgüzel, ?Biz hem bu bilimsel mütelaaya, hem de bunu benzer davalarda verilen bilirkişi raporları ile mahkeme kararlarına dayanarak bu davayı açtık. Doğan ailesi, babalarının ölümü nedeniyle mağdur olmuştur. Bir taraftan savcılığın cezai soruşturması sürerken, diğer yandan maddi ve menavi tazminat davası açtık'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber