Gül: Farklılıklar asla ayrımcılık olmayacaktır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2008 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, farklılıkların asla ayrıcalık olmayacağını belirterek, "Problemlerimizi aşılamaz meseleler olarak göstermememiz gerekir. Bu ülke hepimizindir ve hepimiz öz yurdumuzda mutlu olacağız. Öz yurdumuzda, öz vatanımızda hiç kimse kendini garip hissetmeyecek. Bunu başarabilirsek dedelerimize layık oluruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 88.

yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törenlere katılmak üzere geldiği Kahramanmaraş'ta yoğun sevgi gösterileriyle karşılandı. Havaalanından şehir merkezine kadar olan güzergahta yol kenarında Türk bayraklarıyla bekleyen Kahramanmaraşlılar, geçişi sırasında Cumhurbaşkanı Gül'ü selamladı. Cumhurbaşkanı Gül, Trabzon Bulvarı'ndan tören arabasıyla vatandaşları selamlayarak törenin yapılacağı Valilik önündeki meydana geldi. Gül, burada yaptığı konuşmaya, "Türk Milletinin birliğini, beraberliğini, bağımsızlığını temsil eden sıfatımla Cumhurbaşkanınız olarak bu mutlu, gururlu gününüzde aranızda bulunmaktan heyecan duyuyorum" sözleriyle başladı.

"FARKLI GÖRÜŞLER, İNANÇLAR, ETNİK YAPILAR ZENGİNLİĞİMİZ"

Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu:

"Ekonomimizin daha güçlü olması, milli gelirimizin daha yüksek olması, fert başına düşen milli geliri, o gün toprağımızdan kovduğumuz ülkelerin milli gelirlerinin üzerine taşımaktır kahramanlık. Daha çok fabrika açmaktır, daha çok üretmektir, daha çok ihracat yapmaktır, refahı bütün halkımıza yayabilmektir kahramanlık. Okulların, hastanelerin, yolların eksik olmaması; köylerimizin, içinde yaşadığımız evlerin en güzel hale getirilmesidir yiğitlik ve kahramanlık. Aynı şekilde demokrasimizle, insan haklarına saygının, temel hak ve özgürlüklerin garanti altına alınabilmesiyle övünebilmektir kahramanlık. Bunların hepsini gerçekleştireceğiz. Gece gündüz bunları daha ileriye götürmek için hepimizin büyük uğraş vermemiz gerekiyor. Şuna hepimizin inanması gerekir: 70 milyonluk büyük bir Türkiye içerisinde çok büyük farklılıklar tabii ki olacaktır. Bütün farklılıklar bizim zenginliğimiz olmalıdır. Farklı farklı görüşler, inançlar, etnik yapılar bütün bunlar, bizim zenginliğimiz olarak görülmelidir." Cumhurbaşkanı Gül, 88 yıl önce Türkiye'nin dört bir yanında ayrım yapılmadan hep beraber kol kola bir mücadele verildiğini belirterek, bugün de aynı şekilde Türkiye'yi herkesin mutlu, mesut, zengin ve refahtan aynı şekilde pay alan bireylerin yaşadığı bir ülke haline getirme mücadelesi içinde olunduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, "Farklılıklar, asla ayrıcalık olmayacaktır. Biz birbirimize saygı ve sevgi göstermeliyiz ki, başkaları da bize saygı göstersin.

Problemlerimizi aşılamaz meseleler olarak göstermememiz gerekir. Bu ülke hepimizindir ve hepimiz öz yurdumuzda mutlu olacağız. Öz yurdumuzda, öz vatanımızda hiç kimse kendini garip hissetmeyecek. Bunu başarabilirsek, dedelerimize layık oluruz. Bunu başarabildiğimiz takdirde, onlar o gün o şekilde kahramanlıklarını gösterdiler, bizler de bu gün bu şekilde kahramanlığımızı göstermekle övünebileceğiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Kahramanmaraş'ın kurtuluş savaşı sırasındaki kahramanlıklarının konu edildiği gösteriyi izledi.

Kutlamalar, tören geçişiyle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber