Erdoğan'dan tarihi çıkış

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 12 Şubat 2008 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TARİHİ ÇIKIŞ

- Ülkenin evlatlarını kimse bir birine düşürmesin

- Kaos, o manşeti atanların kafasında

- Laiklik değil, çıkar peşindesiniz

- Ben ciğerimden konuşuyorum, siz sipariş üzerine

- İdamdan bahseden Baykal'a sordu: Nasıl demokratsın?

İlgili Haberler

Erdoğan, Grup toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu

TBMM'den geçen Anayasa düzenlemesi hakkında da görüşlerini açıklayan Erdoğan, "Sadece CHP değil, CHP yanlısı medyada dünyaya iki kutuplu hava veriyor. İki Türkiye fotoğrafı vermeye çalışıyor. Dünya medyasından örnek veriyorlar. Onlar sizin yansıttıklarınız. Dünya'nın önemli gazetelerinde nasıl göründüğünüzü göremiyorsanız, biz size gönderelim. Bu CHP sosyal demokrat değil diyenleri duymadınız galiba. Çünkü dürüst değiller. Türkiye'de bir kaos varsa, o bu başlıkları atanların kafasındadır. Üniversitede yasak kalkmalı manşetlerinizin mürekkebi kurumadı. O zaman istismara alet mi oluyordunuz? Şimdi sizde gerilim politikası ile peşindesiniz. Aslında laikliği değil, çıkarlarınızı tehlikede görüyorsunuz. Atatürk'ü Bolşevik Lelinle yan yana alet etmeniz gibi sizde kendi çıkarlarınızın peşindesiniz. Her fırsatta iki bölünmüş, Türkiye göstermeyi seviyorsunuz. Azınlığın tahakkümünü yok sayacaksınız, 411'e kaos diyeceksiniz. Herkes aynı düşünmek, herkes giyinmek zorunda mı? Yüzde 80 evet diyor. Sonra bunu mahkum ediyorsunuz. Anayasa değişikliğinin desteği yüzde 73... Sizin derdiniz başka. Belediyedeyken de aynı senaryoyu oynadı. İstanbul'da hangi yaşam şekliniz değişti. Beş yıldır iktidardayız, hangi yaşam şekliniz değişti. Ayıptır, ayıp. Bu ülkenin evlatlarını kimse bir birine düşürmesin. Sayın başbakan niye kızıyorsunuz diye soruyorlar. Ben ciğerlerimden konuşuyorum. Ciğerlerimden. Ama siz sipariş üzerine konuşuyorsunuz. Siz düpedüz diktatoryal yönetim özlüyorsunuz. Cumhurbaşkanı onay vermeden yargıya akıl vermeye başladı. İdam sehpasının yolunu gösteriyor. Nasıl demokratsınız? Biz bu yola çıkarken, kefenim hazır. 70-80 yaşındaki kadının başına açmayı hangi insanlıkla bağdaştırıyorsunuz. İşte sizin insana yaklaşımınız budur. Milletin meclisi, milletin meselelerini çözüyor. Millete güvenin. Bir kısım medyanın güvenilmezliği yüzünden, medyanın imajı zarar görüyor. Beğenseniz de beğenmesiniz de egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Tehdit suretiyle bizden çıkar elde edemeyeceksiniz. Ortak değerlerimizi istismar ederek bir şey elde edemezsiziniz. Bu ülkeyi büyütmenin hesabı içinde olun. AB süreci ile ilgili çalışmalarımız tam hızla devam ediyor." şeklinde konuştu.

Avrupa'ya çifte mesaj

Avrupa'yı terörle mücadele yaklaşımında samimiyetsizlikle suçladı. Belçika'da görülen DHKP-C davasıyla ilgili mahkemenin verdiği karara sert tepki gösteren Başbakan Erdoğan,"Siz yargı bağımsız diyeceksiniz. Bize gelince ortalığı ayağa kaldıracaksınız. Bilin ki aynı ile mukabele görürsünüz." dedi.

Erdoğan Almanya ziyareti ile ilgili ise sözlerini şöyle sürdürdü: Biz orada dedik ki; entegrasyona evet, asimilasyona hayır. Bundan daha doğal bir şey olamaz. Zaten asimilasyon bir insanlık suçudur. Kimse Türk toplumunu asimile etme gayretine giremez. Entegrasyonu önemsiyorum. Ama asimilasyona karşıyım. Belki sayın Merkel'den farklı düşünüyorum. Ama benim düşüncem bu. Almanya'da bazı medya kuruluşları bazı eleştiri getirdi. Almanya'daki Türkler ana dilini iyi öğrenmeli. Herhalde kimse Türk toplumundan ana dilini unutmasını isteyemez. Nasıl Türkiye'de Almanca eğitim veren okullar varsa, Almanya'da da Türkçe eğitim veren okullar olabilmeli. Bundan kimse korkmamalı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber