ODTÜ'lü akedemisyenlerden türban imzası

Haber Giriş : 12 Şubat 2008 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türbanın yükseköğretimde serbest bırakılmasını içeren Anayasa'nın 10. ve 42. maddelerinde değişikliğe tepki olarak ODTÜ'lü akademisyenler imza kampanyası başlattı. İmza kampanyasına iki günde 530 akademisyen imza verdi.

Türbanın yükseköğretimde serbest bırakılmasını içeren Anayasa'nın 10. ve 42. maddelerinde değişikliğe tepki olarak ODTÜ'lü akademisyenler imza kampanyası başlattı.

Üniversitelerde türban serbestisini sağlayacak Anayasa'nın 10. ve 42. maddelerindeki değişikliğe yönelik bir imza kampanyası da ODTÜ'lü akademisyenlerden geldi. İmza kampanyasının metninde, kadını erkekten ayıran kısıtlayıcı uygulamaların kabul edilemeyeceği belirtildi ve ?Üniversitelerde türban ve benzeri örtülerin inanç özgürlüğü adına serbest bırakılması, en temel insan hakkı olan eşitlik ilkesine aykırıdır. TBMM'de görüşülerek kabul edilen Anayasa değişikliğini, Cumhuriyetimizin temel ilkelerinden laiklik ve demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, ayrıca üniversite özerkliği ve bilimsel özgürlüğe çok ciddi bir tehdit olarak algıladığımızı ve benimsemediğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz? denildi.

Pazar günü başlatılan imza kampanyasına iki günde 530 akademisyen imza attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber