RTÜK'ten, 'Medya Okur Yazarlığı' konulu şiir yarışması

Haber Giriş : 14 Şubat 2008 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak, ?Medya Okur Yazarlığı? konulu şiir yarışması düzenleyecek.

RTÜK tarafından yapılan açıklamada, şiir yarışmasının, ilköğretim çağındaki çocukların medyayı doğru okumaları, yaşadıkları çevreye duyarlı olmaları, ülkenin sorunlarını bilen, medya mesajlarını akıl süzgecinden geçirebilen, bilinçli birer birey olarak yetişmeleri ve medyaya ilişkin, duygu, düşünce ve beklentilerini dile getirmeleri amacıyla düzenlendiği belirtildi.

Şiir yarışmasının konusu ise çocukların, medya kurumunun yapısını, işleyişini öğrenmeleri, kurguyu gerçekten ayırarak, kurgulanmış içeriği bilinçli bir şekilde değerlendirebilmeleri ve medyayı eleştirel olarak izlemeleri, kısaca medya ile ilgili doğru soruları sorup, doğru yanıtları bulabilmeleri konusunda onlara gerekli donanımı kazandırmak için tüm ilköğretim okullarında seçmeli ders olarak okutulmakta olan ?Medya Okur Yazarlığı? olarak belirlendi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Şiir Yarışması Yönergesi gereğince, yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler şiirlerini öncelikle kendi okul müdürlüklerine teslim edecekler. Okullarda yapılacak ön elemeler sonucunda seçilen şiirler okul müdürlüklerince 21 Mart 2008 günü saat 17:00'ye kadar İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilecek. İl Milli Eğitim Müdürlükleri komisyonlarınca yapılan değerlendirme sonucu belirlenen her kategorideki ilk üç şiir, 11 Nisan 2008 Cuma günü saat 18:00'e kadar Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Eğitim Dairesi Başkanlığı Bilkent Plaza B-2 Blok Bilkent/Ankara adresine posta ile ulaştırılacak veya elden imza karşılığı teslim edilecek.

Türkiye'deki ilköğretim okullarında okuyan tüm öğrencilerin en fazla bir şiir ile katılabileceği yarışma üç kategoride gerçekleştirilecek. 1. kategoride ilköğretim 1, 2 ve 3. sınıflar, 2. kategoride 4. ve 5. sınıflar, 3. kategoride de 6, 7 ve 8. sınıflar yer alacak.

Yarışmada üç kategoride ilk üç sırayı alan şiirler ödüllendirilecek. Birincilere 3 bin YTL, ikincilere bin 500 YTL, üçüncülere bin YTL para ödülü verilecek. Ayrıca, her kategori için 5 adet şiir sahibi, başarı mansiyonu ve 500'er YTL. ile ödüllendirilecek. Dereceye giren ve mansiyon alan tüm öğrencilerin okullarına birer adet bilgisayar verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber