İNÖDER, Rektörden taraf oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2008 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnönü Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği (İNÖDER) özgürlükçü açıklamaların yapıldığı paneli terk eden İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'ndan taraf oldu.

Malatya Belediyesi tarafından Atatürk'ün Malatya'ya gelişinin 77. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde çarşamba günü düzenlenen "Eğitim ve Bilimin Kalkınmadaki Yeri. Fransa ve Avrupa Örneği. Türkiye Hangi Konumda?" konulu bir panelde yaşananlar tartışılmaya devam ediyor.

Fransa Rouen Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Cafer Özkul ile TÜBİTAK Bilim İnsanını Destekleme Daire Başkanı Prof.Dr.Cemil Çelik'in konuşmacı olarak katıldığı panelde Çelik'in özgürlükçü sözlerini sindiremeyen Rektör Hilmioğlu paneli terk etmişti.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İNÖDER Başkanı Doç.Dr. Süleyman Çaylı, Rektör Hilmioğlu'nun asgari akademik düzeyden yoksun bir şekilde sözlü sataşmalara maruz kaldığını ileri sürdü.

Çaylı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Bu çirkinliği esefle kınarken üniversitemizde yaklaşan seçim sürecinin daha önceki seçimlerde olduğu gibi düzeyli ve demokratik bir havada cereyan etmesi için sorumluluk sahibi olan herkesi duyarlı olmaya ve üniversiteyi saygıdeğer halkımızla karşı karşıya getirebilecek tutum ve davranışlardan uzak durmaya davet ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber