AB Bakanlığı kuruluyor

Haber Giriş : 27 Eylül 2004 08:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AB üyeliği yolunda Brüksel'den gelen olumlu sinyaller üzerine hükümet, Türkiye adına müzakereleri yürütecek teknik heyet çalışmaları için düğmeye bastı.

AB Genel Sekreteri Murat Sungar başkanlığındaki heyetin hazırladığı taslak metinde AB ile müzakereleri yürütecek bir bakanlığın kurulması teklif edildi.

Bu bakanlık için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Delegasyonu Başkanı Murat Mercan, AK Parti Dış ilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli ve Dışişleri eski Bakanı Yaşar Yakış isimleri geçiyor. Taslak metinde, AB'ye aday ülkelerin bir çoğunun genel müdürlük statüsünde müzakereleri yürüttüğü, ancak Türkiye'nin büyük ülke olmasından dolayı devlet bakanlığı statüsünde temsil edilmesinin doğru olacağı kaydedildi. Taslak metin, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Newyork temaslarının ardından bakanlar kurulunda tartışmaya açılacak. 17 Aralık'ta Türkiye'ye verilecek müzakere tarihine göre de bakanlık hemen kurulacak ve çalışmalara start verilecek.

Türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber