Bakan Günay'ı helikopterin pervanesinden korumalar kurtardı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Şubat 2008 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Süheyla GÖZDERELİLER - Erhan ERDOĞAN

Temel atma törenine katılmak üzere helikopter ile Yalova'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, helikopterin pervanesinin çalıştığı arka bölümden geçmek isteyince, koruma engeline takıldı. Panik yaşayan korumalar, Bakan Günay'ın helikopterin ön kısmından geçmesini sağladılar.

Yalova'da Akkök Şirketler Grubu tarafından yaptırılacak 600 kişilik Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nin temeli, bugün Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından atıldı. Bakan Günay saat 14.00 sıralarında İstanbul'dan helikopter ile Yalova'ya geldi. Bakan Günay'ı taşıyan Sancak AİR'e ait helikopter, kötü hava koşullarına rağmen Yalova Stadı'na indi. Bakan Günay helikopterden indikten sonra, kendisini karşılayan protokole, helikopterin pervanesinin çalıştığı arka kısımdan geçmek istedi. Bu sırada paniğe kapılan Bakan'ın korumaları, Günay'a sarılarak engelledi ve buradan geçişine izin vermediler. Olay, bakanı karşılamaya gelen protokol tarafından korku içersinde izlendi.

Toplam 5 milyon dolara mal olacak olan Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nin temel atma töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, her ile kültür merkezi yaptırmalarının mümkün olmayacağını söyledi. Bakan Günay, dünya sevgililer gününün kutlandığı bu günde, atılan temelin kendisine verilen en güzel hediye olduğunu sözlerine ekledi.

Törene eşi Ayşegül Dinçkök ile katılan Akkök Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Dinçkök, yaptığı konuşmada, "Akkök Grubu olarak sadece üretim odaklı çalışmıyor, içinde yaşadığımız toplumun refahını gözeten bir felsefeyi yaşatıyoruz. Yalova'daki varlığımızı, dolaylı ve doğrudan istihdam sağlamak ya da kent ekonomisine katkıda bulunmanın ötesinde kültürümüze ve değerlerimize sahip çıkmak olarak da görüyoruz" dedi.

Bu yılın sonunda tamam hizmete girmesi beklenen Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde, 600 kişilik çok amaçlı salon, 100 kişilik nikah, 60 kişinin izleyeceği tiyatro salonu, 48 kişilik cep sineması, kütüphane, sergi alanlar, kafeterya, eğitim alanları, gezi, dinlenme merkezleri bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber