İstanbul, bugün gece yarısından sonra soğuk ve karlı havanın etkisi altına girecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2008 21:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İHA- Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü hava tahmin raporlarına göre İstanbul, bugün gece yarısından sonra kar yağışının etkisi altına girecek. Etkili olması beklenen kar yağışı, pazartesi sabah saatlerine kadar sürecek.

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının zaman zaman rüzgarın etkisiyle tipiye dönüşeceği uyarısında da bulunurken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tüm kötü hava koşullarıyla mücadele palanları çerçevesinde tedbirlerini aldı. Yapılan açıklamada, daha rahat ve güvenli bir trafik akışı için vatandaşların kar lastiği kullanması önerildi. Beklenen kar yağışı nedeniyle AKOM (Afet Koordinasyon Merkezi) İtfaiye Daire Başkanlığı, Ulaşım Daire Başkanlığı, Sağlık Daire Başkanlığı, Trafikten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı, Trafik Denetleme Şube Müdürü ve yardımcıları,Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Atık Yönetim Müdürlüğü, İBB Trafik Müdürlüğü, İSKİ, İSFALT, İDO, İETT, İGDAŞ, Lojistik Destek Daire Başkanlığı ekipleri alarma geçti.

Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekiplerinin, bu yıl İsviçre'den alınan kar küreyen, süpüren, kurutan ve tuz serpen "Kar kaplanı" adı verilen karla mücadele araçlarını kullanacağı, 6 aracın çevre yollarında görev yapacağı bildirildi. Toplam 3 bin 557 personel, bin 29 araç ile 24 saat esasına göre vardiyalı olarak kötü hava koşullarıyla mücadele edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber