PTT çalışanları, Bakan Binali Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulundu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2008 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz günlerde çalışma arkadaşları Sadık Özdemir'i bir saldırı sonucu kaybeden Bursa'da PTT çalışanları, Adliye'ye kadar yürüyerek Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve PTT Genel Müdürü Osman Tural hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gençosman PTT müdürlüğü'nün önünde toplanan PTT çalışanları, kar ve soğuğa rağmen Adliye Sarayı'na kadar yürüdü. Sorumluları eleştiren çeşitli pankartlar açan ve sloganlar atan gurup Adliye önünde tepkisini bir süre daha sürdürdü.

Burada bir açıklama yapan Kamu-Sen'e bağlı Türk Haber-Sen Sendikası Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, yaşanan acı olaylar nedeniyle yetkilileri tedbir almaya davet etti. Sadık Özdemir'in 31.01.2008 tarihinde Esenevler şubesinde 19 yerinden bıçaklanarak öldürülmesi olayını hatırlatarak, "Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a ve PTT Genel Müdürü Osman Tural'a soruyorum. Daha kaç arkadaşımız ölecek. Daha kaç arkadaşımızdan, darp izi yok deyip, çoluk çocuğunu rızkını elinden alacaksınız. Kaç arkadaşımıza hırsız muamelesi yapacaksınız. Kaç arkadaşımızın onuruyla oynayacaksınız. Bulunduğunuz makamlar yan gelip yatma yeri değildir. Çözüm üretme yeridir. Çözüm üretemiyorsanız bırakın. Her gün bir şube soygunu, her gün bir arkadaşımızın yaralandığını veya öldüğü haberini duymak istemiyoruz." diye konuştu.

Avcı, yetkililerden PTT şubeleri ve çalışanların güvenliği için şu taleplerde bulundu: "Şubelerin belli merkezlerde birleştirilmesi ve her şubede en az 3 memur bulundurulması. Kamera ve güvenlik sisteminin kurulması. Güvenlik memurlarının sayısının artırılması. Şubelerden apra toplayan rink araçlarınnı kanun ve yönetmelikler çerçevesinde donatılması. Araç sayısının artırılması. Şubelerde uygulanan mesai saatlerinin sabah saat 08:30 ile akşam saat 16:00'ya çekilmesi. PTT'nin banka kanununa dahil edilmesi."

Gerekli önlemler alınmaması nedeniyle bir arkadaşlarını daha kaybettiklerini vurgulayan Avcı, başta Bakan Binali Yıldırım olmak üzere PTT Genel Müdürü Osman Tural ve diğer sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber