İnsan tacirleri, polise rüşvet teklif edince yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2008 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden Yunanistan'a yasa dışı yollarla iki kez yabancı uyruklu kişileri götürme girişiminde bulunduğu, ancak başarısız olduğu öne sürülen örgütün 5 elemanı, güvenlik güçlerine rüşvet vermek suretiyle kaçakları Yunan adalarına geçirmeye teşebbüs edince 19 kaçakla birlikte yakalandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İzmir'de yaşayan ve kurduğu organizasyon aracılığıyla Ayvalık üzerinden Yunanistan'a kaçak götürdüğü belirlenen N.D. (37), kaçakları Ayvalık'ın Tuzla mevkisinden Yunan adalarına geçirme çabaları iki kez başarısızlıkla sonuçlanınca, bölgedeki jandarma karakolu ile temasa geçmeye çalıştı.

"Bu kişinin karakol görevlileriyle irtibat kurmasına izin verilmesi halinde rüşvet teklifinde bulunacağını" değerlendiren jandarma yetkilileri, "suçu delillendirmek amacıyla" Ayvalık Cumhuriyet Savcılığından "teknik izleme kararı" aldı.

Talebi kabul edilen N.D'nin gönderdiği Mehmet Salih Ç. ile görüşen güvenlik güçleri, "rüşvet suçu delillendirilen" görüşme sırasında, örgüt elemanlarının kaçakları İzmir'den getirerek Midilli Adası'na geçirecekleri bilgisine ulaşınca harekete geçti.

Sahil Güvenlik Bot Komutanlığına bilgi vererek denizde tedbir alınmasını sağlayan, sahildeki olası çıkış noktalarında da gerekli önlemleri alan jandarma, olayla ilgisi bulunduğunu tespit ettikleri Cihan A'nın kullandığı 35 KZ 543 ve Hakan K. yönetimindeki 35 AF 6486 plakalı minibüsleri durdurdu. Minibüslerin sürücüleri ile araçlarda bulunan Mehmet Salih Ç. ve Mehmet Kahraman ile Filistin uyruklu 4 kişi yakalandı.

Bu minibüslerle bölgeye getirilerek botla denize açıldıkları belirlenen Filistin uyruklu 15 kaçak ile örgüt elemanı olduğu iddia edilen Yusuf G. de Sahil Güvenlik ekiplerince yakalanarak Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber