Ardahan İHL'de ?bira' soruşturması sürüyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Şubat 2008 17:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ARDAHAN'da İmam Hatip Lisesi pansiyonunda bulunan boş bira şişeleri yüzünden lise müdürü tarafından tasdikname ile uzaklaştırılan öğrencilerin mağdur olmamaları için soruşturma bitinceye kadar okullarına devam edecekleri açıklandı. Milli Eğitim'den üç müfettiş bira ve sürgün olayını soruştururken Vali Murat Yıldırım, ?Kimsenin mağdur olmaması için soruşturmanın neticesini bekleyeceğiz? dedi.

Ardahan'ın İnönü Mahallesi, Hastane Sokakta, 2001 yılından beri İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak eğitim veren okulun 150 erkek öğrenci kapasiteli pansiyonunda kalan 7 öğrenci, 12 Şubat günü okuldan tasdikname verilerek uzaklaştırıldı. Pansiyonda bulunan boş bira şişeleri yüzünden Sarıkamış'ta başka bir okula gönderilen öğrenciler, velileriyle birlikte valiliğe ve AKP İl Başkanlığına başvurarak lise yönetimi tarafından haksızlığa uğradıklarını öne sürdüler. İmam Hatip Lisesi'nin 11/A sınıfında okuyan öğrencilerden D.Y., M.Ş., M.S., E.A., F.K., İ.K. ile H.A.'nın suçlu olduklarının henüz kanıtlanmadığı ileri sürülerek soruşturma tamamlanıncaya kadar valilik tarafından durduruldu.

Ardahan Merkez Camisi İmamı Ahmet Ballı'nın oğlu olan ve 2001'den bu yana Ardahan İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğünü yapan Ali İhsan Ballı, öğrencilerin tasdiknameyle okuldan uzaklaştırılmalarının ardından 5 günlük izin alarak Mersin'e gitti. Milli Eğitim Müdürlüğü'nden görevlendiren üç müfettiş, pansiyondaki bira olayıyla ilgili olarak başlattıkları soruşturmayı sürdürüyorlar. Müfettişlerin soruşturmasının bir hafta içinde tamamlanacağını vurgulayan Vali Murat Yıldırım, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldırım'la birlikte bugün, yapılan okullar arası halkoyunları yarışmasını izledi. Basın mensuplarının sorusunu üzerine Vali Yıldırım, ?Öğrencilerin mağdur olmaması için tasdiknameyle uzaklaştırılmaları dondurduk. Şu an öğrencilerin başka bir okula gönderilmesi söz konusu değil. Milli Eğitim müfettişleri tarafından konu inceleniyor. Kimsenin mağdur olmaması için soruşturmanın neticesini bekleyeceğiz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber