Başbakanlık'tan ailelere internet uyarısı

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 17 Şubat 2008 17:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İnternet uyarısı!

Başbakanlık Aile Araştırma Kurumu anne-babaları çocukların doğru internet kullanması konusunda dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Başbakanlık Aile Araştırma Kurumu tarafından yapılan ?İnternet Kullanımı ve Aile Araştırması?nın raporunda; çocukların interneti en çok sesli ve görüntülü iletişim kurmak amacıyla kullandığı, MSN açık olmadığı zamanlarda bireyin kendini huzursuz hissettiği belirtildi.

Takip edilmeli

Bu kapsamda, çocukların evden internete bağlanmalarının anne-baba kontrolünde olması, sınırlama getirilmesi, gerekirse çocuk ve aile arasında kullanım sözleşmesi tarzında bir belge hazırlanarak kararlılıkla uygulanması gerektiğine dikkat çekildi. Çocukların internet üzerinden kimlerle tanıştığı ve görüştüğünün takip edilmesi uyarısının da yer aldığı raporda, ilgili bakanlıklar bünyesinde internet adabı, güvenlik ve etik ile ilgili bilgi, yardım ve desteğin sağlandığı web portallarının hazırlanması gerektiği belirtildi.

İnternetin, Türkçe'nin doğru kullanımını engellediği sonucunun çıktığı araştırmada, çocuklarda dilimizin düzgün kullanımına uygunluğu denetleyen mekanizmaların kurulmasına dikkat çekildi. Araştırmada, çocukların internet kullanım süreleri arttıkça aileleri ile geçirdikleri zamanın azaldığı, internetin aile içi çatışmaya daha çok sebep olduğu ve insanların yüz yüze zaman geçirmesini engellediği, günlük ilişkileri aksattığı gibi sonuçlar da ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber