Aile mirasını okulu için harcayan öğretmen

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2008 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilecik Osmangazi İlköğretim Okulunda Sosyal Bilgiler öğretmeni olarak görev yapan ve ailesinden kalan mirasla okulun eksiklikleri için 90 bin YTL harcayan Erol Altekin, bu defa da okuluna kamera sistemi kurdurdu.

Erol Altekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının "Hayır yap ki adın hayırlarla anılsın" nasihatiyle yola çıktığını belirterek, babasından kalan mirası eğitime harcamaya devam ettiğini kaydetti.

Yaklaşık 3 yıl önce babasından kalan evi sattıklarını ifade eden Altekin, şöyle konuştu:

"Babamın beni yönlendiren nasihatleri olmuştu. Annemin ve ablamın da müsaadesiyle babamdan kalan mirası eğitime harcamaya başladık. 10 yıldır görev yaptığım bu okulun eksikliklerini bir bir gidermeye çalışıyorum.

Bu kapsamda şimdi 3 bin YTL harcayarak kamera sistemi kurdurdum. Bununla birlikte eğitime 93 bin YTL harcama yapmış oldum." Okul Müdürü Hikmet Yanar da Milli Eğitim Bakanlığının okullarda şiddete yönelik yerel tedbirlerin alınması konusundaki genelgesi doğrultusunda okula kamera sistemi kurmayı düşündüklerini, ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle bunu hayata geçiremediklerini söyledi.

Hayırsever öğretmen Erol Altekin'in kamera sisteminin kurulum masrafını üstlenmesinin okullarının büyük bir eksikliğini giderdiğini anlatan Yanar, kurulan sistemin çalışmaya başladığını bildirdi.

Yanar, okulun girişine, koridorlarına ve bahçesinin görülebilecek şekilde kurulan toplam 8 kameranın 24 saat kayıt yaptığını ve bu kayıtların 1 ay boyunca sistemde saklandığını sözlerine ekledi.

Erol Altekin, Bilecik'te daha önce görev yaptığı okulun eksikleri için 78 bin YTL harcamış, bir süre önce de şu an görev yaptığı Osmangazi

İlköğretim Okulunda 12 bin YTL harcayarak sosyal bilgiler sınıfı oluşturmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber