Karlı havada kalp krizine dikkat!

Haber Giriş : 18 Şubat 2008 21:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Oğuzhan, kalp hastalığı olanların soğuk, karlı havalarda, rüzgara karşı yürümemelerini önerdi.

Oğuzhan " Aşırı soğukla karşı karşıya olmak, kalbi besleyen damarlara büzücü etki yapıyor. Damarlarda tıkanma varsa büzülme ile birlikte kan akışı olumsuz etkileniyor. Böylece kalp krizi riski artıyor? dedi.

Kardiyovasküler rahatsızlığı olanların mecbur kalmadıkça karlı, soğuk günlerde sokağa çıkmamalarını, çıkmaları gerektiğinde de ağız ve burun kısımlarını çok iyi korumalarını öneren Oğuzhan , şöyle devam etti:

"Soğuk havalar, kalp sağlığı iyi olanlar için sorun teşkil etmiyor.Ancak, kalbi besleyen damarlarda tıkanmalar olan veya genel anlamda kalp şikayetleri bulunan insanlar için soğuk hava ciddi risk oluşturuyor.

Soğuk rüzgarlı yağışlı karlı havalarda mümkün olduğu kadar sokağa çıkmamalılar.Hele böyle havalarda rüzgara maruz kalma, ellerde yük taşıma gibi vücudu zorlayıcı hareketler yaparak efor sarf etmek ise bu riski daha da artırıyor."

Sağlığın Sesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber