20 bin YTL'den ucuz 16 model araba var

Haber Giriş : 18 Şubat 2008 14:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

9 markanın 16 modeli "ucuz otomobil" kategorisinde yarışıyor. Bu modellerin çoğunda ABS, park sensörü, yol bilgisayarı, immobilizer gibi özellikler standart. Bazılarında donanım sayısı 25'i bulabiliyor...

Çin markalarıyla otomobilde gündeme taşınan ucuz otomobil kavramı markalar arasındaki rekabeti artırıyor. Otomobil pazarının yaklaşık yüzde 80'ini oluşturan ve B segmenti diye bilinen küçük sınıf otomobillere talep gün geçtikçe artıyor. Bu sınıfın en hızlı büyüyen kısmını ise fiyatı 20 bin YTL'nin altında olan otomobiller oluşturuyor. Üstelik bu sınıfta sadece Çin malı ya da uzakdoğu kökenli ucuz otomobiller yok. Fiat, Peugeot ve Dacia'nın (Renault bünyesinde) bazı modelleri de fiyatı 20 bin YTL'nin altında 16 otomobil arasına giriyor.

Halen piyasada bu modellerin 25 farklı versiyonu satılıyor. Bu araçların birçok konfor ve güvenlik özelliğinin standart donanım paketinde yer aldığı dikkat çekiyor.

Çoğunda klima, immobilizer, merkezi kilit, otomatik cam, hidrolik direksiyon, CD çalar, MP3 çalar ve çift hava yastığı gibi özellikler standart olarak sunuluyor. Bazı araçlarda ise ABS ve park sensörü gibi üst donanım özellikleri de standart...

FIAT

Tofaş, Albea Sole'nin 1.4 Fire Active versiyonunu 18 bin 700, 1.4 Active CD versiyonunu ise 19 bin 300 YTL'den satışa sunuyor.

Baz fiyatı 17 bin 700 YTL olan Palio Sole'nin CD'li versiyonu ise 18 bin 300 YTL'den satılıyor. Çift hava yastığı ve yakıt durumunu gösteren yol bilgisayarı bulunan bu araçlar, 77 beygir gücünde. Klima isteyenlerin bin YTL ekstra ödeme yapması gerekiyor.

PEUGEOT

206 ailesinin son üyesi 1.4 Comfort sedan versiyonunun kampanyalı fiyatı 19 bin 865 YTL.

Araçta çift hava yastığı, immobilizer, merkezi kilit, otomatik camlar, klima, CD çalar, sis farları ve metalik renk standart donanım olarak sunuluyor.

DACIA

Renault'nun servis güvencesi altında satışa sunulan Dacia Logan'ın 20 bin YTL'den ucuza satılan 6 versiyonu var.

1.4 MPI baz versiyonu 15 bin 440 YTL'yle pazarın en ucuzları arasında. Klimalı versiyonu ise "Ambiance Pack" olarak 19 bin 90 YTL'ye satılıyor. Aynı modelin 1.6 litrelik versiyonu baz seviyesinde 18 bin 590 YTL. Metalik renk ve hidrolik direksiyon tercihinde fiyat 17 bin 130 YTL'ye çıkıyor. Hepsinde hava yastığı standart. 75 beygir güç üreten araçlarda maksimum hız 162 km. Station wagon MCV ise 19 bin 950 YTL'den başlıyor. Bu model, geniş iç mekanı ve 700 litrelik yükleme kapasitesiyle dikkat çekiyor.

LADA

Lada otomobilleri, 22 yıldır "En kolay alınan otomobil" sloganıyla Türkiye pazarında satışa sunuluyor.

modelinin iki yeni versiyonunu daha Türkiye pazarına sundu. 1.6 litrelik benzinli motora sahip Kalina sedan, 17 bin 664 YTL'den satılıyor. Hatchback versiyonunun fiyatı 17 bin 979 YTL. Vega ise 16 bin 937 YTL'yle dikkat çekiyor. Kalina "Euro 4" standartlarına uyumlu motoruyla yüksek performans ve yakıt tasarrufu vaat ediyor. Araçta yol bilgisayarı, uzaktan kumandalı radyo-CD ve MP3 çalar, şık yol göstergeleri ve ergonomik koltuklar, aydınlatmalı torpido gözü, pratik eşya gözleri, sesli uyarı sistemi, yolcu ve sürücü okuma lambası standart olarak sunuluyor.

CHEVROLET

Chevrolet'nin mini sınıftaki Spark modelinin fiyatı 18 bin 329 YTL. 0.8 litrelik motora sahip aracın kendisi küçük ama özellikleri büyük.

Klima, otomatik ön camlar, hidrolik direksiyon, merkezi kilit, hava yastığı ve hatta motor kilidi anlamma gelen immobilizer da standart olarak sunuluyor. 19 bin 830 YTL'den satılan Aveo'nun HB modelinde ise tüm bunlara ek olarak arka sis lambası, katlanabilir arka koltuklar ve CD çalar bulunuyor. 1.2 litrelik motora sahip araç 100 km'de ortalama 6.4 litre yakıt tüketiyor.

DAIHATSU

18 bin 490 YTL'den satılan 1.0 litrelik motora sahip Cuore, ucuz olup da ABS fren sistemine sahip az sayıdaki modellerden biri.

Araçtaki üst sınıf donanımlar bununla da sınırlı değil. Klima, park sensörü, radyo-CD çalar, sürücü ve yolcu hava yastığı, immobilizer, katlanabilir arka koltuklar, bardaklık ve gövde tipi tamponlar da standart donanımlar arasında yer alıyor. Daihatsu, stokları tükenen aracın yeni kasa modelini getirmeye hazırlanıyor.

CHERY

Mermerler Otomotiv, Çinli Chery'nin Alia ve Tiggo modellerini şubat ayında satışa sundu.

Ancak sadece Alia'nın fiyatı 20 bin YTL'nin altında kaldı! 19 bin 990 YTL'den satılan Alia, 1.6 litre benzinli motora sahip. Araçta, tek hava yastığı var. Ayrıca uzaktan kumandalı merkezi kilit, alarm, park sensörü, klima, sis farları, CD ve MP3 çalar ile deri döşeme standart sunuluyor.

PROTON

Ulumotor'un 19 bin 900 YTL'ye satışa sunduğu 1.2 litrelik Savvy modelinde ABS, park sensörü ve immobilizer gibi üst donanımlar hemen dikkat çekiyor.

Klima, sis farları, ayarlanabilir direksiyon, CD ve MP3 çalar, uzaktan kumandalı merkezi kilit ve katlanabilir arka koltuklar da standart sunuluyor.

TATA

Hintli Tata'nın Türkiye'de satılan Indica ve Indigo modellerinin 3'ü dizel olmak üzere 6 farklı versiyonunun tamamı 1.4 litrelik motora sahip.

En ucuzu 16 bin 667 YTL'yle 1.4 litre benzinli motora sahip Trend versiyonu. Bu araçta klima, tek hava yastığı, immobilizer, çocuk emniyet kilidi, radyo-CD çalar, katlanabilir arka koltuklar ve uzaktan kumandalı merkezi kilit standart olarak sunuluyor. 18 bin YTL'lik Indigo ve 17 bin 742 YTL'lik Indica Comfort versiyonlarında ekstradan ABS, çift hava yastığı ve otomatik cam mevcut. İndica'nın eb ucuz dizeli 17 bin 319 YTL'den satılıyor. Bu modelin diğer dizelleri ise 18 bin 363 ve 19 bin 611 YTL fiyata sahip. Bu araçlarda da otomatik camlar, immobilizer, klima, hidrolik direksiyon, sis farları, CD çalar, çocuk kilidi, hava yastığı gibi çok sayıda özellik standart olarak sunuluyor.

Kaynak : tekBorsa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber