Yurtta kış etkisini sürdürüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2008 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sibirya üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altında olan Doğu Anadolu Bölgesi'nde toplam 2 bin 118 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Kar yağışı ve bazı yerlerde tipinin etkili olduğu bölgede, gece en düşük hava sıcaklığı eksi 6 dereceyle Erzurum ve Erzincan'da ölçüldü. Diğer illerde ise gece en düşük hava sıcaklığı Kars ve Ağrı'da eksi 3, Ardahan'da eksi 2 ve Iğdır'da ise eksi 1 derece olarak kaydedildi.

Bugün beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzurum'da 1, Erzincan'da 3, Ağrı ve Kars'ta 2, Iğdır'da 5 ve Ardahan'da 0 derece olması tahmin ediliyor.

Şehir merkezlerindeki kar kalınlıkları da Erzurum'da 24, Erzincan'da 20, Kars'ta 47, Ağrı'da 40 ve Ardahan'da ise 33 santimetre olarak ölçüldü.

Yetkililer, bölge genelinde bugün ve yarın kar yağışının aralıklarla devam edeceğini belirterek, daha sonra gündüz hava sıcaklıklarında 2 ile 3 derece, gece hava sıcaklıklarında ise 6-8 derecelik düşüş beklendiğini ifade etti.

Bölge genelinde toplam 2 bin 118 köy yolu, kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı durumda bulunuyor.

Kara yolları

Bölgede kar yağışı, çığ veya tipi nedeniyle birçok kara yolunda da ulaşım sağlanamıyor.

Muş-Kulp kara yolu, 40. kilometresindeki çığ nedeniyle dün ulaşıma kapanırken, Varto-Karlıova kara yolu ise kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı durumda bulunuyor.

Tunceli'de ise Tunceli-Pülümür kara yolunun 45. kilometresinde meydana gelen çığ, Tunceli-Ovacık kara yolu ise kar kayması nedeniyle ulaşıma kapandı.

Öte yandan, Erzincan-Gümüşhane, Tekman-Gökoğlan, Karayazı-Elmalıdere, Tekman-Hacıömer, Karayazı-Göksu-Karaçoban, Erzurum-Çat-Karlıova, Pasinler-Narman ve Köprüköy-Hınıs kara yolları da kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı durumda.

Tren yolu

Bu arada, kar yağışı tren yolu ulaşımını da olumsuz etkiledi. Erzurum ve Doğu Ekspresi trenlerindeki yolcular için son durak Erzincan Garı.

Söz konusu trenlerdeki yolcular, Erzincan'dan itibaren kara yoluyla ulaşımlarını sürdürmeye çalışıyor.

-Kayseri-Malatya yolu ulaşıma kapandı

Kayseri'de aralıklarla devam eden kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Kayseri'de 440 köy yolu ulaşıma kapandı. Özel İdare Genel Sekreterliğine bağlı 7 ayrı ekip, kar temizleme çalışmalarına başladı.

Kar yağışı nedeniyle Kayseri-Malatya kara yolu sabah yeniden ulaşıma kapandı. Pınarbaşı-Gürün arasındaki Uzunyayla ve Ziyarettepe bölgelerinde yoğun tipi nedeniyle ulaşımın yapılamadığı, araçların Pınarbaşı ve Gürün'de bekletildikleri öğrenildi.

Kent merkezinde kar kalınlığının 51 santimetreyi bulduğu Kayseri'de, dün iptal edilen uçak seferleri bugün de yapılamadı.

Kar kalınlığı Erciyes Kayak Merkezi'nde 1 metre 54 santimetre, Sarız ilçesinde 77 santimetre, Pınarbaşı ilçesinde 55 santimetre, Tomarza ilçesinde 44 santimetre, Develi ilçesinde ise 27 santimetre olarak ölçüldü.

Kayseri-Erciyes ve Erciyes-Develi kara yolu, kar yağışı ve tipinin etkili olması nedeniyle dün sabahtan beri ulaşıma kapalı bulunuyor.

Bin 220 köy yolu ulaşıma kapalı

Sivas'ta bin 220 köy yolu ulaşıma kapalı durumda bulunuyor.

Sivas'ta etkisini gösteren kar yağışı ve tipi nedeniyle bin 220 köy yolu ulaşıma kapandı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle kentte 256 yerleşim birimiyle haberleşmenin sağlanamadığı, 103 köye de elektrik verilemediği belirtildi.

Daha önce ulaşıma açılan Sivas-Erzincan kara yolu Kızıldağ mevkisinin tipi nedeniyle yeniden ulaşıma kapandığını ifade eden yetkililer, ekiplerin yol açma çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Sivas-Zara arasında da sadece zincirli araçların geçişine izin verildiğini belirten yetkililer, kenti diğer illere bağlayan ana kara yollarının ise ulaşıma açık olduğunu bildirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber