Eğitim Sen: MEB'deki kadrolaşma kendi rekorunu egale etmiştir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2008 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, "Milli Eğitim Bakanlığında yaşanan siyasal kadrolaşma uygulamaları tüm bakanlıkları geride bırakmış, bir anlamda yine bu alanda kendine ait rekoru egale etmiştir" dedi.

Dinçer, yaptığı yazılı açıklamada, "yıllardır siyasal kadrolaşma yapıldığına yönelik uyarılarının haklılığının, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan'ın istifasıyla bir kez daha kanıtlandığını" savundu.

Milli Eğitim Bakanlığının isteğiyle göreve gelen İrfan Erdoğan'ın, özellikle Talim Terbiye Kurulunda yoğunlaşan kadrolaşma uygulamaları nedeniyle görevinden ayrıldığının ileri sürüldüğünü belirten Dinçer, şunları kaydetti:

"Özellikle müfredatta yaşanan değişiklikler ve ders kitaplarının içeriğinde AKP'nin ideolojik yaklaşımına paralel yayınlar yapan yayın evlerinin eserlerinin Talim Terbiye Kurulu tarafından onatılmak istenmesi, siyasal kadrolaşmanın hangi noktalara geldiğini gösteriyor.

Bunlara bir de ders kitapları üzerinden elde edilen ciddi büyüklükteki 'ekonomik rant' eklenince ortaya çıkan tabloyu anlamak daha da kolaylaşıyor.

Milli Eğitim Bakanlığında yaşanan siyasal kadrolaşma uygulamaları, tüm bakanlıkları geride bırakmış, bir anlamda yine bu alanda kendine ait rekoru egale etmiştir. Bu durum, AKP'nin kendi dünya görüşüne uygun kadrolaşma uygulamalarının hangi boyutlara ulaştığını göstermektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber