Hükümeti eleştiren öğretmene verilen ceza yargıdan döndü

Haber Giriş : 20 Şubat 2008 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmen Ömer Lütfi Akça, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yaptığı konuşmada hükümeti eleştirdiği gerekçesi ile maaşının 8/1'inin kesilmesi cezası alması üzerine, söz konusu kararı yargıya taşıdı. Konya 1. İdari Mahkemesi cezanın herhangi bir kanuna dayandırılamaması nedeniyle, ceza kararını iptal etti.

ANKARA (ANKA) - Öğretmen Ömer Lütfi Akça, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yaptığı konuşmada hükümeti eleştirdiği gerekçesi ile maaşının 8/1'inin kesilmesi cezası alması üzerine, söz konusu kararı yargıya taşıdı. Konya 1. İdari Mahkemesi cezanın herhangi bir kanuna dayandırılamaması nedeniyle, ceza kararını iptal etti.

Emekli Öğretmen Ömer Lütfi Akça, 2006 yılında Konya Nesrin ve Ayşegül Kardeşler İlköğretim Okulu'nda görevli iken 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yaptığı konuşmada hükümetin icraatlarını eleştirdi. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise Akça'nın hükümetin icraatlarını eleştirmek sureti siyaset yaptığı gerekçesi ile maaşının 8/1'inin kesilmesi cezası verdi. Öğretmen Ömer Lütfi Akça adına Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş), verilen cezanın 657 sayılı Kanun'un herhangi bir maddesine dayandırılmadığı gerekçesi ile Konya 1. İdari Mahkemesi'ne dava açtı.

Konya 1.İdari Mahkemesi ise ceza işleminin iptaline karar verirken, iptal gerekçesini şöyle açıkladı:

?Davacıya verilen disiplin cezasının dayanağı olarak gösterilen eylemin 657 sayılı Kanunda yer alan herhangi disiplin suçu kapsamında olduğu ve davacıya anılan kanunun hangi maddesi uyarınca ceza verildiği açıkça belirtilmeden tesis olunan dava konusu işlemde hukuka uyarlılık bulunmamaktadır.?

-"AKIL ALMAZ SİYASET İZLENİYOR"-

Emekli öğretmen Akça, 23 Nisan konuşmasında hükümetin ABD ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin güdümünde kaldığını belirtmiş, AB'ye girmek için ?akıl almaz? bir siyaset izlediğini kaydetmişti. Akça, AB dayatmaları doğrultusunda eğitim, sağlık, sosyal güvenlik ve Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü konularından Türkiye'nin yararına olmayan yasalar çıkarıldığına işaret etmişti. Akça, Türkiye'nin ekonomisinin de İMF ve Dünya Bankası tarafından yönetildiğini savunmuş, ?ulusal birikimlerin? de ?haraç mezat? yabancılara satıldığını iddia etmişti. Akça, ?Ülkemiz tankla, tüfekle değil ama dolarla kandırılmaya, parçalanmaya çalışıldığı bu dönemde, bu ülkeyi seven her Türk vatandaşının atamızın bu düşüncelerine kulak vermesi ve ona göre davranması gerekmektedir? demişti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber