Diploma çetesinin yöneticisi hizmetli çıktı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 21 Şubat 2008 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Askerliğini tecil ettirmek veya bir iş bulabilmek isteyenlere sahte diploma temin eden çete çökertildi. Ankara İl Jandarma Komutanlığı'nın yaklaşık 6 aylık teknik takibin ardından 15 ilde eşzamanlı gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan şebekenin liderinin Yenimahalle'de bir lisede temizlik görevlisi olarak çalıştığı ortaya çıktı. Operasyonlarda sahte diploma ve sertifika aldıkları belirlenen 90 kişi ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. İfadesine başvurulanlar arasında 17 memurun da bulunduğu öğrenildi.

GÖREVDE YÜKSELMEK İÇİN

Söz konusu kamu görevlilerinin derece yükseltmek için sahte diploma aldıkları belirtildi. Şebeke üyesi olduğu ileri sürülen 52 kişinin sorgusu ise devam ediyor.

Şebekenin lideri olduğu ileri sürülen T.D.'nin Ankara Yenimahalle'de bir lisede temizlik görevlisi olarak çalıştığı, ancak çevresine kendisini okulun müdürü olarak tanıttığı belirlendi. Aracılık yapanların lideri olduğu ileri sürülün M.G.'nin ise, Polatlı İlçesi'nde emlakçılık yaptığı kaydedildi. Ele geçirilen çok sayıda diplomanın sahibinin güvenlik elemanı olarak çalıştığı, bazılarının da üniversite sınavlarına girerek askerliğini tecil ettirdiği öğrenildi.

Merdan KAÇAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber