21 Şubat 2008'in Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Şubat 2008 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA, 21 ŞUBAT 2008 PERŞEMBE GÜNDEMİ

-MGK TOPLANIYOR

-Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanıyor. (Saat:13.30)

-TBMM GENEL KURULU

-Meclis Genel Kurulu'nda AR-GE Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Tasarısının görüşmelerine devam edilecek (Saat:14.00)

-ALMANYA'DAKİ YANGINLAR MECLİS'TE

-TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nda, Almanya'da yangınlar ve Göç Yasasıyla ilgili incelemelerde bulunan heyet, komisyon üyelerine bilgi verecek ve Tuzla Tersanelerindeki işçi ölümleri ele alınacak (Saat:10.30)

-TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda, Tapu Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı görüşülecek. (Saat:10.30)

-TUZLA'DAKİ TERSANE CİNAYETLERİ İÇİN ALT KOMİSYON

-TBMM Sağlık, Aile,Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı AKP Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, Tuzla Tersanesindeki işçi ölümleriyle ilgili, AKP Çorum Milletvekili Agah Kafkas başkanlığında kurulan alt komisyon üyeleriyle basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.30)

-BAKAN FARUK ÇELİK, BASIN TOPLANTISI DÜZENLİYOR

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Meclis'te kahvaltılı basın toplantısı düzenliyor. (Saat:09.00)

-Bakan Faruk ayrıca, Koop-İş Sendikası'nın yeni hizmet binası açılış törenine katılacak. (Saat:10.30)

-CHP'Lİ ÖYMEN GÜNDEMİ DEĞERLENDİRİYOR

-CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onur Öymen, iç ve dış siyasi gelişmelerle ilgili basın toplantısı yapacak (Saat:12.30)

-TÜSİAD, ?KURUMSAL RİSK YÖNETİMİ? RAPORUNU SUNACAK

-TÜSİAD tarafından düzenlenen ?Kurumsal Risk Yönetimi ve 2008 Yılı Risk Öngörüleri? başlıklı seminerde, Türkiye'deki iş ortamında mevcut risk yönetimi uygulamalarının durum teşhisi ve gelişimine yönelik hazırlanan ?Kurumsal Risk Yönetimi? raporu sunulacak. (Saat:09.00)

-AKP'DEN MUHALEFETE ÖNERGE ENGELİ

-AKP Grubu, TBMM İçtüzüğünün 14 maddesinde değişiklik teklifi hazırladı. Görüşlerini almak üzere siyasi parti gruplarına da gönderilen teklifle kanun tasarı ve tekliflerinin Genel Kurul ve komisyonlarda görüşmeleri sırasında, muhalefet partilerinin her maddeye 100'er önerge vererek çalışmaların engellenmesinin önüne geçiliyor.

-AKP Grubu'nun hazırladığı TBMM İçtüzüğünde değişiklik öngören düzenlemelerle; Komisyonda, üyeler tarafından verilecek önerge sayısı sınırlandırılıyor. Buna göre, komisyon üyesi kadar önerge verilecek. Komisyonlarda söz alma önceliği, komisyon üyelerinin olacak. Danışma Kurulu önerilerinin TBMM Genel Kurulu'nda ?görüşmesiz? oylanması teklif ediliyor.

-22. Dönem Meclis'te, Yargıtay Kanunu, Hakim ve Savcılar Kanunları gibi hükümet tasarılarının görüşmeleri sırasında çalışmaları kilitleyen CHP, her maddeye 100'lerce önerge vererek tasarının komisyondan geçmesine engel olmuştu. Yargıtay Kanunun hala Adalet komisyonu'nda alt komisyon çalışmaları devam ediyor.

-SHP'DEN ?LAİKLİK KARŞITI EYLEMLER? RAPORU

-SHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ayfer Cömert'in başkanlığında oluşturulan ?Laiklik Karşıtı Eylemleri İzleme Masası? ilk raporunu yayınladı.

-Rapora göre, Türkiye'de Ekim- Kasım ve Aralık 2007 tarihleri arasında laiklik karşıtı 47 olay meydana geldi. Eğitimde 19, türban yasağına karşı da 7 eylem yaşandı. Raporda, Türkiye'nin çeşitli kentlerinde yapılan ?din eksenli? gösteriler, ?mezhep ayrımcılığına? ilişkin gelişmeler ve kadrolaşma tartışmalarına ilişkin tespitlere yer verildi.

-ÜRDÜNLÜ BAKAN, PKK'YA KARŞI MÜCADELEYE DESTEK VERECEK

-Ürdün Dışişleri Bakanı Beşir, resmi temaslarda bulunmak üzere yarın Ankara'ya geliyor. İki ülkenin Dışişleri Bakanlıkları arasında siyasi istişare mekanizması oluşturulmasına ilişkin Mutabakat Muhtırasının imzalanacağı ziyaret sırasında, Türkiye'nin PKK'ya karşı verdiği mücadele konusunun da ele alınacağı belirtiliyor.

-Bu arada Ürdün Büyükelçiliği üst düzey yetkilisi, Türkiye'nin sınır ötesi operasyonunu değerlendirdi ve ?Biz daha önce de terörizme karşı Türkiye'nin yanında olduğumuzu belirtmiştik. Fikirlerimiz hala aynı. PKK'nın eylemleri kabul edilemez" dedi. Yetkili, terörizmle mücadele konusunda Türkiye'ye destek verirken, Irak ile olan ilişkilerin de karşılıklı görüşülmesi gerektiğini söyledi.

-KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI 40 BİN POLİS, 75 BİN SAĞLIK PERSONELİ EĞİTİLECEK

-Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda 81 il emniyet müdürlüğüne bağlı polis merkezleri ve karakollardaki 40 bin polisle, sağlık hizmeti sunan kuruluşlarda doktor, hemşire ve diğer sağlık personeli olmak üzere toplam 75 bin sağlık personelinin eğitileceğini bildirdi.

-Bölge merkezi olarak tespit edilen 10 ilde, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen kriterlere göre seçilen yaklaşık 270 personelin kadına yönelik şiddet konusunda eğitildiğini ifade eden Bakan Çubukçu, ikinci adımda ise yetiştirilen bu eğitici kadro ile 40 bin polise eğitim verileceğini söyledi.

-Çubukçu, 3 Ocak 2008'de Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği de, sağlık alanında, kadına yönelik şiddet konusunda ilk etapta 500 sağlık personelinin eğitileceğini kaydetti. Çubukçu, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren toplum merkezlerinde ve aile danışma merkezlerinde 2007 yılında toplam 54 bin 500 kişiye eğitim verildiğini de bildirdi.

-KEY'DE HAK SAHİBİ TESPİTLERİ 28 ŞUBAT'TA SONA ERECEK

-Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Konut Edindirme Yardımının hak sahibi tespit ve bildirim süresinin 28 Şubat'ta tamamlanacağını kaydetti. Henüz hak sahibi sayısı ve ödenecek tutarın netleşmediğini belirten Bakan Şimşek, ilgili kanuna göre ödemelerin hak sahiplerinin talebine göre nemasıyla birlikte nakit veya payları oranında EGYO hisse senedi verilmek suretiyle yapılacağını bildirdi.

-TÜRKİYE'DE BİN KİŞİYE 1.1 ARAŞTIRMACI DÜŞÜYOR

-Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nın (TEPAV) yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'deki toplam öğrencilerin sadece yüzde 0.9'u Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) fen bilimleri sınavında 5 ya da 6. seviyede başarı gösterirken, diğer OECD ülkelerinde başarı seviyesi Türkiye'ye göre 9 kat daha fazla olduğu görüldü.

-Türkiye'de her bin çalışan başına 1.1 araştırmacı düşerken, OECD ülkelerinde bin kişiye ortalama 6.8 araştırmacı düşüyor.

-KIŞLADAĞ ALTIN MADENİ SAHİPLERİ:?SİYANÜR İDDİLARI TAMAMEN GERÇEK DIŞI?

-Uşak Kışladağ Altın Madeni'nde kullanılan siyanür nedeniyle Eşme'de yaşayan kişilerden bazılarının siyanüre maruz kaldığına ilişkin iddiaları yanıtlayan Kışladağ'da altın çıkaran şirket olan Tüprag Genel Müdür Yardımcısı Ümit Akdur, maden ocaklarıyla ilgili iddiaların asılsız olduğunu savundu.

-Akdur, kanında siyanür çıkan kişilerin kan örneklerinin usule uygun alınmadığı iddiasında bulundu ve siyanürden dolayı her hangi bir zehirlenmenin olmadığını öne sürdü.

-Maden ocaklarının Ağustos ayından bu yana Danıştay'ın verdiği yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle kapalı olduğunu söyleyen Akdur, madenlerinde siyanür sızıntısı bulunmadığını, madene yakın köylerde ve çalışanlarda her hangi bir sağlık sorunun olmadığını ifade etti.

-ŞUBAT AYI ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARINDA BUGÜN SON GÜN

-Milli Eğitim Bakanlığı'nın 4 bin 786 öğretmenlik kadroya yapacağı öğretmen atamaları için başvurular bugün sona eriyor. Atamalar 25 Şubat'ta yapılacak.

-RIFAT ILGAZ ANISINA ÇOCUK ÖYKÜLERİ YARIŞACAK

-Çınar Yayınları, kuruluşunun 25. yılında, ?Kim ne derse desin Çocuklar için yazdım hep? diyen kurucusu Rıfat Ilgaz'ın anısına, ?Rıfat Ilgaz Çocuk Edebiyatı Öykü Yarışması? düzenleyecek.


AA, 21 ŞUBAT 2008 PERŞEMBE GÜNDEMİ

1- Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanacak.

2- Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ankara'da, "Bayrampaşa Ben Fazla Kalmayacağım" filminin galasına katılacak.

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ankara'da, Koop-İş Sendikası'nın yeni genel merkez binasının açılış törenine katılacak.

4- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Türk Patent Enstitüsünde düzenlenen "Antep Baklavası"nın coğrafi işaret olarak tescil edildiğini gösteren belgenin Gaziantep Sanayi Odası'na verileceği törene katılacak.

5- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kars Şehir Spor Salonu'nda düzenlenecek törende, Ziya Gökalp ve Halit Paşa ilköğretim okullarının açılışını yapacak.

- Bakan Çelik, Kars Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünde düzenlenen "Küreselleşme Sürecinde Türkiye" konulu konferansa da katılacak.

6- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Milli Kütüphane Başkanlığı bünyesinde oluşturulan "Çok Amaçlı Okuma Salonu" ile "İnteraktif Salonu"nun açılışı ve Milli Kütüphane ile Avusturya Cumhuriyet Milli Kütüphanesi işbirliği protokolü imza törenine katılacak.

- Günay, Ankara'da, bir alışveriş merkezinde düzenlenen "Çiniden Esintiler" adlı serginin açılışını yapacak.

7- TBMM'den...

- Genel Kurulda, AR-GE faaliyetlerinin desteklenmesi hakkındaki kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

- Tarım Komisyonunda, Tapu Kanunu Tasarısı ele alınacak.

- İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunda, Tuzla Tersanesi'nde son zamanlarda meydana gelen iş kazaları görüşülecek.

- Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, Tuzla'daki iş kazalarıyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, basın toplantısı yapacak.

8- Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamentolararası Konsey 1. Toplantısı, Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde başlayacak.

9- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kartal Kentsel Dönüşüm Projesinin tanıtımını yapacak.

10- Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından hazırlanan "Kurumsal Risk Yönetimi Raporu" İstanbul'da düzenlenen seminerde kamuoyuna sunulacak.

11- Kosova'nın bağımsızlığını ilan etmesinden sonraki gelişmeler izleniyor.

- Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da protesto gösterisi yapılacak.

12- Rusya Federasyonuna bağlı Kabartay-Balkar Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Arsen Kanokov ve beraberindeki heyet, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünü ziyaret edecek. Konuk Cumhurbaşkanı onuruna öğle yemeği verilecek.

13- Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen "Atatürk, Din, Laiklik" konulu açık oturumda, AÜ Rektörü ve Üniversiteler Arası Kurul Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın konuşma yapacak.

14- KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Bursa'da Tüm-Bel-Sen ile Nilüfer Belediyesi arasındaki, toplu iş sözleşmesinin imza törenine katılacak.

15- Tören... Etkinlik... Toplantı... Konferans...

- Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen törenle kutlanacak.

- Sakarya Üniversitesinde, Ermenilerin 26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Hocalı kentinde yaptıkları katliamda ölenleri anma etkinliği yapılacak.

- Konya Valisi Osman Aydın, Konya'nın da tanıtıldığı İstanbul'da düzenlenen "Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı" ile ilgili basın toplantısı yapacak.

- Rekabet Kurumunun geleneksel "Perşembe Toplantıları" çerçevesinde, Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Ankara'da "İş Dünyası Perspektifinden Rekabet" konulu konferans verecek.

- Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ve Total Genel Müdürü Muammer Ekim, Konya'da uygulanacak "Sokakta İlk Adımlar Yol Güvenliği Eğitim Projesi"nin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısına katılacak.

16- İzmir'in EXPO 2015 adaylığı...

- Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Hara Skolariku:

- "Yunanistan'ın EXPO konusundaki kararı son derece net. İzmir'i destekliyoruz."

- "İzmir EXPO'yu alırsa, EXPO'yu alan tüm şehirler gibi

daha da gelişecek."

17- Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın:

- "Türk bankacılık sektörünün güçlü olması, ABD'de başlayan ve Avrupa'ya doğru yaygınlık gösteren finansal krizde ciddi avantaj teşkil ediyor."

- "Son derece güçlü ve dirençli bir bankacılık sektörümüz var."

18- Bala depremi afetzedeleri için 816 konut yapılacak.

- Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sadık Yamaç:

- "1171 konutun ağır hasar gördüğü belirlendi."

- "766 hak sahibi için toplu olarak, 50 afetzede için ise 'kendi yerinde' daimi iskan konutu inşasına ilişkin yer seçimi yapıldı."

19- Kuduz ile mücadele başlatılıyor.

- Yılda ortalama 200-250 kuduz vakasının görüldüğü Türkiye'de, hastalıkla mücadele için, AB desteğiyle proje başlatılıyor.

- Efes Antik Kenti yakınlarında gerçekleştirilecek törenle 24 Şubat'ta başlatılacak proje kapsamında, yaban hayvanlarına uçakla aşılı yemler atılacak.

20- Futbolda UEFA Kupası 3. tur rövanş maçında Galatasaray, deplasmanda Almanya'nın Bayer 04 Leverkusen takımı karşısında tur arayacak.

21- Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulunun yeni Başkanı Oğuz Sarvan ile kurul üyeleri, Mövenpick Oteli'nde düzenleyecekleri basın toplantısında projeleriyle ilgili bilgi verecek.

22- Eczacıbaşı Zentiva Bayan Voleybol Takımı, Indesit Avrupa Şampiyonlar Ligi play-off 1. tur rövanş maçında, Eczacıbaşı Spor Salonu'nda, İtalya'nın Asystel Novara takımıyla karşı karşıya gelecek.

23- TFF 2. Lig 3. 4 ve 5. klasman gruplarıyla TFF 3. Lig 4. Grup'ta haftanın maçları oynanacak.

24- Voleybol Erkekler Birinci Ligi'nde Galatasaray ile ARKAS Spor karşılaşırken, Bayanlar Birinci Ligi'nde 3 maç yapılacak.

25- 17 Yaş Altı (B) Genç Milli Futbol Takımı, İtalya ile 2. özel maçını Antalya'da yapacak.

26- Turkcell Süper Lig'de 23. hafta maçlarını yönetecek hakemler, Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.

27- Bisiklette 32 yıl sonra ilk kez olimpiyatlara katılma hakkı kazanan Bilal Akgül:

- "Hedefim sadece Pekin değil, 2012 Londra Olimpiyatları'na

katılıp, dereceye girmek."

- "Olimpiyatta yarışacağımı öğrendiğimde tüylerim diken diken oldu, utanmasam ağlayacaktım."

28- Kasımpaşa, evinde maç yapamadan ligi bitirecek...

- Kulüp Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Süha Sidal:

- "Federasyona danışarak yaptığımız stadımızda, kriterlerin değişmesi nedeniyle bu sezon maç yapamayacağız."

- "Önce çimlerle ilgili sıkıntı vardı, şimdi de soyunma odalarını beğenmediler."

29- Beşiktaş ile Denizlispor ligde yarın 34. randevuda...

- İki ekip arasında bugüne dek yapılan maçlarda Beşiktaş 21, Denizlispor ise 4 galibiyet alırken, 8 maç da berabere sonuçlandı.

- Denizli'de yapılan 15 maçın 8'ini "Kara Kartallar", 3'ünü "Horozlar" kazandı, 4 maç da berabere sonuçlandı.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber