Milli Eğitim Bakanı Çelik: Türban konusunda kimsenin endişesi olmasın

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Şubat 2008 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİLLİ Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, türban yasağının veya üniversitelerdeki kılık kıyafet yasağının aslında başından beri olmayan bir yasa olduğunu söyledi. Çelik " Ama zorlama yorumlarla maalesef böyle bir özgürlük engellenmesi, hak engellenmesi söz konusuydu. Anayasa değişikliği TBMM de 411 milletvekili desteği ile geçmiştir. Milli irade artık bu sunni tartışmayı, gereksiz tartışmayı bitirme yönünde tercihini kullanmıştır" dedi.

CHP Klasiği

Partisinin yarın düzenleyeceği "12 Bölge Yerel Yönetimler Şurası"toplantısına katılmak üzere bugün saat 11.15'te THY'nin Ankara uçağı ile Van'a gelen Milli Eğitim Bakanı Çelik, VİP salonunda gazetecilerin türbanla ilgili sorularını yanıtladı. Bakan Çelik, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gerekli incelemeyi yaptıktan sonra anayasanın ruhuna ve Türkiye Cumhuriyeti'nin etiklerine aykırı bir durum görmediğinden dolayı onayladığını söyledi. Bakan çelik Hayırlı Olsun dileklerinde bulunarak" Ümit ediyorum ki bu problem ortadan kalkar. Tabi ana muhalefet partisi başından beri meseleyi anayasa mahkemesine götüreceğini söylemiştir. Buda CHP'nin millet iradesine ne kadar önem vermediğinin göstergesidir. Her meseleyi pat küt 367 de olduğu gibi mahkemelere taşımanın aslında demokratik geleneklerle de çok bağdaşır bi tarafı yoktur. Bu bir CHP klasiğidir" dedi.

Kılık kıyafet yasağı zaten yoktu

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik yüksek mahkemenin de bu konuda gerekli kararını vereceğini belirterek, Türkiye'nin artık enerjisini kaybolmasına yol açan meselelerden kurtulacağını kaydetti. Bakan Çelik, türban yasağının veya üniversitelerdeki kılık kıyafet yasağının aslında başından beri olmayan bir yasa olduğunu belirterek, "Ama zorlama yorumlarla maalesef böyle bir özgürlük engellenmesi, hak engellenmesi söz konusuydu. Anayasa değişikliği TBMM de 411 milletvekili desteği ile geçmiştir. Milli irade artık bu suni tartışmayı, gereksiz tartışmayı bitirme yönünde tercihini kullanmıştır" dedi. Bakan Çelik hiç bir endişeye artık gerek olmadığını da belirterek şöyle konuştu:

Başı açıklara baskı yorumlarına gülüyorum

"Türkiye Cumhuriyeti laik bir devlettir. Başörtülülerin başı açıklar üzerinde baskı oluşturacağı şeklinde zaman zaman çok yorumlar görüyorum. Buna Gülüyorum. Ben 20 yıl üniversitede ders verdim. Benim baş örtülü öğrencilerim ve başı kapalı öğrencilerim, kardeş kardeş kol kola girerek yemekhaneye gidiyorlardı. Derse giriyorlardı. Ben böyle bir problemle karşılaşmadım. Aslında gerginlik var diyenler, baskı vardır diyen insanların sanırım kafasındadır. Hayali bir gerginlik senaryosu oluşturuyorlar. Ben böyle bir gerginlik olacağı kanaatinde değilim. İlk ve ortaöğretimde de bu olur mu? şeklinde zaman zaman soru yöneltiyorlar. Ben Milli Eğitim Bakanıyım ve bunları uygulamakla görevli olan uygulama yetiklisi olan biriyim. Hayır böyle bir endişeye gerek yoktur. Zaten değişiklikte yüksek öğretimde şeklinde çok açık bir ifade kullanılmıştır. meseleyi sağa sola çekmenin hiçbirimize bir faydası yoktur. "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber