Sahte sicil düzenleyen rektör tazminat ödeyecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2008 11:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Dumlupınar Üniversitesi Rektörü iken 'irticacı' diye fişlediği 65 akademisyenin işine son veren Prof. Düğer, 3 bin YTL daha tazminat ödemeye mahkum oldu. Düğer hakkında 'sicilde usulsüzlük' suçlamasıyla açılmış çok sayıda dava bulunuyor.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) rektörlüğü yaptığı dönemde 65 akademik personelin sicilinde usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle çeşitli hapis ve tazminat cezalarına çarptırılan Prof. Dr. İsmail Hakkı Düğer, sonuçlanan son davada 3 bin YTL manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

Dumlupınar Üniversitesi'nde iki dönem rektörlük yapan Düğer, 65 personelin siciline "cemaatçi, radikal dini akımlarla bağlantılı, devlete karşı düşmanca tavır içerisinde, uyumsuz" gibi ifadeler yazarak işlerine son verdi. Suçlamalar nedeniyle YÖK tarafından 2002 yılında görevinden uzaklaştırılan Düğer hakkında çok sayıda dava açıldı. Üniversite ile ilişiği kesilen akademik personeller Yard. Doç. Dr. Ahmet Zafer Tel ile Yard. Doç. Dr. Kemal Timur'un Düğer aleyhine açtığı manevi tazminat davası da sonuçlandı. Kütahya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada Prof. Düğer'in "Gerçeğe aykırı ve usulsüz sicil raporu doldurmak suretiyle kişilik haklarına tecavüz ettiği" gerekçesiyle 3 bin YTL tazminat ödemesine hükmedildi. Daha önce 16 bin YTL tazminata mahkum olan Düğer hakkında açılan çok sayıda dava ise devam ediyor.

6 YIL SONRA ANLAŞILDI

2001'de sözleşmeleri yenilenmeyerek üniversiteyle ilişkileri kesilen 65 personel, idare mahkemesine başvurarak iptal davası açtı. Mahkeme, personelin sicil raporları bozukgerekçesiyle üniversitesi lehine karar verdi. Sicil raporlarının sonradan geriye dönük ve usulsüz biçimde doldurulduğu iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunan personel 6 yıl aradan sonra haklılığını ispatlamış oldu. Daha sonra Düğer hakkında "sicil raporlarında usulsüzlük yaptığı" gerekçesiyle çok sayıda hapis ve tazminat davası açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber