Şehit'lerimizi uğurluyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2008 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehit Astsubay Bolat'ın cenazesi defnedildi

- Bingöl'ün Yedisu ilçesi kırsalında, terör örgütü PKK üyelerince döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Muhabere Kıdemli Astsubay Üstçavuş Emre Bolat'ın (28) cenazesi, Eskişehir'de düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

TSK Eskişehir Asker Hastanesinden ambulansa konulan Şehit Astsubay Üstçavuş Bolat'ın cenazesi, törenin yapılacağı Reşadiye Camisi'ne getirildi.

Çorlu'da bir tekstil fabrikasında çalışan şehit Astsubay Üstçavuş Bolat'ın 6 aylık eşi İlknur Bolat, tören alanına ambulansla getirildi. Törende, Şehit Astsubay Üstçavuş Bolat'ın ayakta duramayan annesi Cumaziye Bolat, kardeşleri Yunus ve Esra, askerler ve yakınları tarafından teskin edilmeye çalışıldı.

Törenin yapıldığı cami avlusunu dolduran vatandaşlar, terör örgütü PKK, Demokratik Toplum Partisi (DTP) ve ABD aleyhinde sloganlar attılar. Bazı vatandaşlar, "Kahrolsun PKK" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı attı.

Şehit Astsubay Üstçavuş Bolat'ın cenazesi, kılınan namazın ardından Kanlıpınar Şehitliği'ne defnedildi.

Şehit Astsubay Kemer'in cenazesi defnedildi

- Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü harekatta şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Selam Kemer'in cenazesi, Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Mahmuthisar köyünde binlerce kişinin katıldığı törenin ardından toprağa verildi.

Şehit Kemer'in (25) cenazesi, öğle saatlerine doğru Ilgın Devlet Hastanesi morgundan alınarak çok sayıda araçtan oluşan konvoy eşliğinde Mahmuthisar köyüne getirildi.

Cenaze törenine katılan binlerce kişi, araçlarını köy dışında park ederek köye kadar yürüdü. Köy yakınlarındaki bir tepede bulunan mezarlığa getirilen şehit Astsubay Kemer için burada cenaze namazı kılındı.

Şehit Kemer'in cenazesi, cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenaze törenine katılan ve ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attılar.

Şehit Piyade Er Özkan'ın cenazesi defnedildi

- Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü harekatta şehit olan Piyade Er Gökhan Özkan'ın cenazesi, Çanakkale'de toprağa verildi.

Şehit erin cenazesi, Yenice ilçesi Devlet Hastanesi morgundan alınarak, ambulansla Merkez Camisi'ne getirildi. Bu sırada Özkan'ın annesi Emine, babası Mehmet ve kız kardeşi Fatma (17), yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi.

Çanakkale Müftüsü Kamil Baran'ın cenaze namazını kıldırmasının ardından şehit erin özgeçmişi okundu.

Çanakkale Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Yüzbaşı Ömer Ebabil, seçkin bir memleket evladını kaybetmenin üzüntüsünü, her karış toprağı şehitlerin kanlarıyla sulanmış kutsal vatan toprağına bir şehit daha vermenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Ebabil, "Şehit kardeşim, müsterih ol. Senden aldığımız güçle birlikte kutsal vatanın bölünmez bütünlüğüne karşı yapılacak tüm saldırıları kırma ve yok etme azmine sahibiz. Bıraktığın yerden devam etmekteyiz. Sen de şehadetinle büyük Türk Milleti ve Silahlı Kuvvetlerin ölümsüzleri arasına katıldın. Türk Milleti olarak hepimiz şehitlik arzusuyla yanıp tutuşmaktayız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, askerlerin omuzlarında top arabasına konulan şehit erin cenazesi, Boynanlar köyünde toprağa verildi.

Komando er İbrahim Ülger toprağa verildi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü operasyonlarda şehit olan komando er İbrahim Ülger'in (20) cenazesi, Kırıkkale'de düzenlenen törenle toprağa verildi.

Ambulansla Ankara'dan Kırıkkale'ye getirilen şehit komando er İbrahim Ülger'in cenazesi, ilk olarak Etiler Mahallesi'ndeki evine götürüldü.

Bu sırada İbrahim Ülger'in cenazesine görmek isteyen eşi Gülsema Ülger ile baba Ali Ülger ve anne Zennure Ülger, gözyaşlarına boğuldu.

Daha sonra Şehit Ülger'in cenazesi, vatandaşların tekbir sesleri arasında Nur Camisi'ne getirildi. Şehit Ülger'in cenaze namazını Kırıkkale Müftüsü Osman Şarklı kıldırdı.

Şehit Ülger'in Türk Bayrağına sarılı tabutu, okunan duaların ardından top arabasına konuldu. Askeri bandonun eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar götürülen cenaze, terörü lanetleyen sloganlar eşliğinde ambulansa yerleştirildi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüş sırasında zaman zaman izdiham yaşandı. Bu arada dev bir Türk Bayrağı taşıyan gençler, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Kahrolsun PKK'' sloganları attı.

Kırıkkale Şehitliği'ne getirilen komando er İbrahim Ülger'in cenazesi, dualar ve gözyaşları eşliğinde toprağa verildi.

Cenaze törenine, şehit erin ailesi, yakınları, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, çok sayıda askeri personel ile vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber