Türk Eğitim-Sen: İlksan, rant yeri değildir

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2008 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yaklaşık 1 milyon 200 kişiyi ilgilendiren İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Sandığı'nın (İLKSAN) rant yeri olmadığını söyledi.

Koncuk, "Bundan önceki genel kurulumuzda yaşanan ufak olayı basınımız maalesef büyüterek, çarpıttı. Gelin öğretmenlerin alnına sürülen bu kara lekeyi temizleyelim" dedi.

İlksan, 5'inci dönem 4'üncü Olağan Genel Kurulu toplantısı Antalya'nın Alanya ilçesinde gerçekleştirildi. Ananas Otel'de yapılan toplantıya, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 137 üye katıldı. Genel Kurul'a divan başkanı olarak seçilen Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Recep Işık, yaptığı açıklamada; kurulun öğretmenlere yakışır bir şekilde geçmesini diledi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da önceki kurulda yaşanan olayın basında çarpıtılarak haber konusu olmasına sert tepki gösterdi. Önceki kurulda yaşanan küçük bir tartışmanın bazı basın kuruluşları tarafından büyütüldüğüne işaret eden Koncuk, yapılan haberlerle İlksan ve öğretmenlerin alnına kara leke sürüldüğünü savundu. "Gelin hep beraber bu kara lekeyi temizleyelim" diyerek, genel kurula katılanlara mesaj veren Koncuk, "Yaklaşık 1 milyon 200 kişiyi ilgilendiren İlksan bir rant yeri değildir. İlksan 2996'dan önce ve sonra olmak üzere 2 devreden oluşmaktadır. 1996'dan 2008 yılına kadar geçen süre zarfında yardım sandığı büyük değişimler geçirmiştir. Fakat, biz meydana gelen bu değişimleri ne kendi üyelerimize ne de kamuoyuna bir türlü anlatamadık. Çalışmalarımızı bazı üyelerimiz överken bazıları ise yerden yere vurdu. Yapılan çalışmalar görmezlikten gelinerek ilksan'ın başarılı yok edilmemelidir. Ortada bir başarı varsa bu hepimizin başarısıdır. Gelin el ele verelim hakkımızda kamuoyunda oluşan bilgi kirliliğini temizleyelim. Çünkü İlksan, rant kavgasının yapılacağı bir yer değildir" dedi.

Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan da genel kurul toplantısı yapmak için Alanya'yı tercih eden İlksan yetkililerine teşekkür etti. Alanya'nın uluslararası tanıtıma olduğu kadar ulusal tanıtıma da ihtiyacı olduğuna işaret eden Doğan, toplantının Alanya'nın tanıtımına katkı sağlayacağına inandığını anlattı.

Konuşmaların ardından gündem maddeleri ele alındı. 2007 faaliyet raporunun okunmasıyla kurul sona erdi. Kurula, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Recep Işık, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber