Gazeteciler yanlış yazmış, Milletvekilleri de katkı payı ödeyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2008 19:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyonu Başkanı Zekai Özcan, ''Milletvekillerinin gaziler gibi katkı payı ödemeden sağlık hizmeti alacağına'' ilişkin haberlerin doğru olmadığını belirterek, Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındaki sağlık hizmetleriyle ilgili milletvekillerinin de katkı payı vereceğini bildirdi.

Özcan, bugün bir gazetede çıkan ''Hepsi gazi oldu'' başlıklı haberiyle ilgili, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Sosyal Güvenlik Yasasında, milletvekillerinin durumunun olmaması gerektiğini, böyle bir düzenlemenin ayrı bir kanunla yapılabileceğini daha önce bir çok kez dile getirdiğini söyleyen Özcan, milletvekillerinin özlük haklarına ilişkin yapılmak istenen düzenlemenin de bu anlayışla rapordan çıkartıldığını belirtti.

Özcan, kendi yaptıkları düzenlemede, milletvekillerinin genel sağlık sigortası kapsamında olmasını, GSS'nin karşılamadığı sağlık hizmetleriyle ilgili usul ve esasların, TBMM Başkanlık Divanınca karar verilmesini öngördüklerini ifade etti.

Bunun bir ayrıcalık olmadığını vurgulayan Özcan, ''Benim yaptığım düzenlemede (Milletvekillerini katkı payından hariç tuttuk, GSS'nin dışına çıkardık) diye bir şey yok. Bu haberden çok üzüldüm. Bu haberi, milletvekillerini yıpratmaya dönük bir girişim olarak görüyorum. Bu milletvekilleri, hiç yıpratılmamalı'' diye konuştu.

Hazırladıkları alt komisyon raporunda milletvekilleriyle ilgili ne sağlıkta, ne de emeklilikte herhangi bir ayrıcalığın bulunmadığını savunan Özcan, ''Milletvekillerinin GSS kapsamında olması konusunda Başbakan ile de görüştük. Bu konuda farklı bir düşünce yok. Burada (Milletvekillerine özel bir düzenleme yapılıyor) gibi bir görüntü, haksızlık olur'' dedi.

-''KATKI PAYI İLE İLGİLİ DÜZENLEME ÇIKACAK''-

Özcan, milletvekillerinin katkı payı alınmayacağı anlamına gelebilecek önerinin düzeltileceğini belirterek, şöyle dedi:

''Nasıl milletvekilleriyle ilgili düzenleme çıkartıldıysa, bu da yapılır. GSS kapsamı dışında kimse yok. Meclis Başkanlık Divanının alacağı karar neticesinde, GSS kapsamında olmayan sağlık kurumlarıyla ilgili sözleşmelerde Meclis tarafından ödenir. Bu yasanın ruhuna aykırı değil. Bazı kurumlar farklı ödemelerde bulunabilir. Bu, 'Katkı payı alınmayacak' anlamı taşımaması gerekir. Genel Sağlık Sigortası kapsamında herkes olmalı. Dün söylediklerimle bugün söylediklerim arasında fark yok. Milletvekillerine farklı bir statü asla getirmiyoruz. 'Milletvekillerimiz gazilerle aynı olacak' sözü doğru değil, haksızlık. Milletvekilleri de katkı payı ödeyecek.''

''SGS kapsamındaki hizmetleri alırken, milletvekilleri katkı payı ödeyecek mi ödemeyecek mi?'' sorusu üzerine AK Parti'li Özcan, ''Ödeyecek'' yanıtını verdi.

Bir gazetecinin, ''Basın toplantısını düzenlemeden önce AK Parti Genel Merkezine gittiniz. Herhangi bir uyarı aldınız mı?'' sorusu üzerine Özcan, ''Uyarı almadım. Benim kurgumda değişiklik yok. Ben dün komisyonda söylediklerimin aynısını söylüyorum. Milletvekillerinin özlük hakları ve sağlık hizmetleriyle ilgili dün ne söylediysem bugün de aynısını söylüyorum'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber