İnönü rektörü hakkında suç duyurusu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2008 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hukukçular Derneği Malatya Şubesi, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu hakkında başörtülü öğrencileri okula almadığı gerekçesi ile suç duyusunda bulundu.

Eğitim Bir Sen ile birlikte öğrencilerin üniversiteye alınmadığını tespit eden hukukçular, adliye önünde bir araya geldi. Hukukçulara yaklaşık 40 sivil toplum kuruluşundan oluşan Toplum Gönüllüleri Birliği destek verdi.

Hukukçular Derneği Malatya Şube Başkanı Avukat Necati Karabay, üniversiteye öğrencilerin alınmamasını tespit ettiklerini ve tutarak altına aldıklarını ifade ederek, "Hazırladığımız şikayet dilekçesini şimdi Cumhuriyet başsavcılığına vereceğiz. Üniversite Rektörü öğrencileri almayarak Anayasa'nın 10 ve 42. maddelerine Türk Ceza Kanununun 112. maddesine muhalefet ediyor. Biz de Rektör bey hakkında suç duyurusunda bulunacağız." dedi.

21 avukat adına açıklama yapan Hukukçular Derneği Malatya Şubesi Genel Sekreteri Gülay Köse de, başörtülü kızlara büyük bir haksızlık yapıldığını dile getirdi. Köse, şöyle konuştu: "Bu konu bir çocuk oyuncağı haline getirildi. Türbanı takanı hiç almıyorum derseniz anlarım, ama başını açtığında da alacağınız aynı kişi, ne değişiyor bir şekille. Lütfen bunun üzerine bu kadar gitmeyelim. Ortamı böyle gereksiz konularla gerip meşgul etmeyelim."

Yasağı kadınlara uygulanan bir zulüm olarak nitelendiren Köse, aynı fikirdeki erkek öğrencilerin gayet rahat bir şekilde üniversiteye gidebildiklerine dikkat çekti. Başörtüsü takan kızların gururları ile bu kadar oynama hakkına kimsenin sahip olmadığını belirten Köse, sözlerine şöyle devam etti: "Kanunlar önünde herkes eşittir. Eğitim hakkı kimse tarafından engellenemez. Ama gözümüzün içine baka baka engelleniyor. Ben Türk halkının bu oyunlara gelmeyeceğine inanıyorum. Lütfen bu oyunlara gelmeyelim el ele yürek yüreğe olalım."

Yapılan basın açıklamasının ardından avukatlar hazırlanan dilekçeyi savcılığa verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber