İşte Beyaz-Gökçek bağlantısı

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 29 Şubat 2008 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sevgililerine, villalar alan Beyaz'ın Gökçek'in oğullarıyla şirket kurduğu ortaya çıktı.

Hakkındaki yasak aşk ilişkileri ve gasp iddiası üzerine istifa eden Ankara Anakent Belediyesi'nin yan kuruluşu Bel-Pa'nın Genel Müdürü Yalçın Beyaz 'ın, Ankara Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek 'in oğullarıyla ortak şirket kurduğu anlaşıldı.

2003 yılında kurulan MOT Grup Motorlu Araçlar İnşaat Bilgisayar Eğitim AŞ'nin 2006 yılında tasfiye edildiği belirlendi. Beyaz'ın imam nikâhıyla yaşadığı sevgilisinden ayrılmasının nedeni olan sekreterine de villa aldığı saptandı.

Anakent Belediyesi'nin yan kuruluşu olan Bel-Pa'nın genel müdürü Yalçın Beyaz'ın imam nikâhıyla yaşadığı sevgilisi Bendigar Cengiz tarafından bıçakla gasp edildiği iddiasıyla gün ışığına çıkan skandal zincirine her geçen gün yenileri ekleniyor. Olayın basına yansımasının ardından Beyaz hakkında soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da henüz soruşturmayı yürütmek için savcı görevlendirmediği öğrenildi.

İmam nikâhıyla yaşadığı Bendigar Cengiz'e 5 daire aldığı anlaşılan ve 1 milyon YTL "para kaptıran" Beyaz'ın yeni sevgilisine de villa aldığı savlandı. Beyaz'ın sevgilisi Füsun Çağlayan 'dan da iki çocuğu bulunuyor. Ticaret Sicili Gazetesi kayıtlarına göre, Yalçın Beyaz'ın 2003 yılında

MOT Grup Motorlu Araçlar İnşaat Bilgisayar Eğitim AŞ adlı şirketini Ankara Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğulları Ahmet ve Osman Gökçek ile ortak kurduğu anlaşıldı. 250 bin YTL sermaye ile kurulan şirket 2006 yılında tasfiye edildi.

Kayıtlara göre, şirkette Ahmet Gökçek 85 bin, Osman Gökçek 82 bin 500, Yalçın Beyaz 40 bin, Yakup Demirkale 40 bin, Nazım Süpürgeci 2 bin 500 YTL'lik hisseye sahiptiler. Kayıtlarda şirketin "tasfiye memuru" ise Yalçın Beyaz'ın yeni sevgilisi Füsun Çağlayan olarak görünüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber