CHP ve MHP, operasyonun devam etmesini istiyor

Haber Giriş : 29 Şubat 2008 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP, operasyonun devam etmesini istiyor

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyine yaptığı sınır ötesi harekatın PKK'nın kökünün kazınıncaya kadar devam etmesi gerektiğini bildirdi. Şandır, ''Öyle olacağını da ümit ediyoruz'' dedi.

Şandır, yaptığı açıklamada, ''Kara operasyonun sona erdiğine'' ilişkin haberlerle ilgili Genelkurmay Başkanlığının açıklamasının beklenmesi gerektiğini söyledi.

Varsayımlar üzerine konuşma yapmak istemediğini dile getiren Şandır, ''Ama MHP olarak PKK'nın kökünü kazıyıncaya kadar bu operasyonun devam etmesini ve sonuç alınmasını istiyoruz, öyle olacağını da ümit ediyoruz'' dedi.

Şandır, ABD Başkanı George Bush ve ABD Savunma Bakanı Robert Gates'in harekatın süresine ilişkin yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine de ''Buna karşılık Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanımızın bir açıklaması oldu. Türkiye yetkililerinin açıklamalarına inanmak durumundayız'' diye yanıtladı.

CHP, operasyonun bitirilmesine tepkili

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Kuzey Irak'a kara harekatının bitirilmesi konusunda Başbakan Erdoğan'ın kamuoyuna açıklama yapması gerektiğini belirterek ABD'li yetkililerden dün gelen açıklamaları hatırlattı ve "ABD'nin güdümünde Kuzey Irak'a girdik, aynı doğrultuda da çıktık demektir. Bunu Türk dış politikası açısından doğru bulmuyorum" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Kuzey Irak'a kara harekatının bitirilmesi konusunda Başbakan Erdoğan'ın kamuoyuna açıklama yapması gerektiğini belirterek, ABD'li yetkililerden dün gelen açıklamaları hatırlattı ve "ABD'nin güdümünde Kuzey Irak'a girdik, aynı doğrultuda da çıktık demektir. Bunu Türk dış politikası açısından doğru bulmuyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin soruları üzerine, Kuzey Irak'a düzenlenen kara harekatının sonlandırılmasını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, ''Bu sorunun ilk muhatabının Sayın Başbakan olması lazım. Eğer Sayın Başbakan şu ana kadar susuyorsa suskunluğunun nedenini de öğrenmemiz lazım'' dedi. ABD'li yetkililerin Türkiye'ye geldiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "ABD'li yetkililerin Türkiye'ye geldiğini, çeşitli çevrelerle konuştuğunu, yetkililerin de 'Afganistan'dan henüz ABD'nin çekilmediğini, onlar çekilirse biz de çekiliriz'' dediklerini basında okuduk. Eğer Sayın Başbakan niçin geri çekildiğimizi kamuoyuna doyurucu bir şekilde açıklarsa biz de öğrenmiş oluruz. Ama bu çekilme ABD'nin telkini ile olmuşsa, ABD'nin güdümünde Kuzey Irak'a girdik, onların isteği üzerine de çıkıyoruz demektir'' diye konuştu. Kılıçdaroğlu, bunu Türk dış politikası açısından doğru bulmadığını söyledi.

AA-ANKA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber