Ücretsiz köprü hayali suya düştü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Şubat 2008 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, köprü gişelerinin kaldırılmasının, köprülerin ücretsiz hale gelmesi anlamı taşımadığını söyledi.

Yıldırım, Nortel Netaş ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İstanbul'a yapılması düşünülen 3. köprünün yerine ilişkin bir soru üzerine Yıldırım, ''Biraz daha merak edelim, az kaldı'' yanıtını verdi.

Yıldırım, köprü ücretlerine ilişkin bir soru üzerine de şunları kaydetti:

''Köprü gişelerinin kaldırılması, köprülerin ücretsiz hale gelmesi anlamına gelmiyor. Sadece daha iyi trafik akışını sağlamak ve köprü geçişlerinde zaman kaybını önlemek için Karayolları Genel Müdürlüğü İstanbul 17. Bölge Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ortak bir çalışma yapıyor. Çalışmaya göre, en uygun, trafik geçişlerini en fazla rahatlatacak yeni bir gişe veya ücret toplama noktası belirlenmiş olacak. Ondan sonraki adım da gişeleri tamamen kaldırarak, araçlara takılacak bir cihazla doğrudan yola girince para tahsil edilebilecek. Ama bu ikinci adım. Öncelikle böyle bir optimizasyon çalışması yapılıyor.''

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyonu tamamlamasına ilişkin bir soru üzerine de Yıldırım, ''Benim bu konuda değerlendirme yapmam söz konusu olmaz. Terörle mücadele konusunda silahlı kuvvetlerimize, güvenlik güçlerimize gereken yetkiyi verdik. Bu yetkinin süresi bir yıldır. İhtiyaç duyduğu her an, bu yetkiyi kullanabilir. Onun uygulaması tamamen güvenlik kuvvetlerimizin yetkisindedir'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber