Erdoğan, bakanlardan önce Meclis yönetimini değiştirecek

Haber Giriş : 01 Ekim 2004 07:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti vitrininde yapılması düşünülen değişiklikte önceliği Meclis yönetimine verdi.

AK Parti liderinin, milletvekillerinden gelen tepkilere rağmen parti içi dengelerin sarsılmaması için kabine revizyonunu bir süre ertelediği belirtiliyor. Bakan değişikliği için 17 Aralık 2004 tarihine dikkat çekiliyor. Tayyip Erdoğan'ın Avrupa Birliği zirvesinden çıkacak sonuca göre hükümette yeni bir yapılanmaya gideceği konuşuluyor.

Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam kampında eleştirilerin odağında yer alan grup başkan vekilliğinde köklü değişiklik yapmaya hazırlanıyor. AK Parti Meclis grubunun bugün yapılacak toplantısında, yeni yönetim ele alınacak. Meclis başkan vekilliği, grup başkan vekilliği, komisyon başkanlıkları ve idare amirliği için milletvekillerinin temayülü öğrenilecek. ?Bu koltuklarda kimleri görmek istiyorsunuz?' sorusuna cevap bulmak amacıyla vekillere anket formu dağıtılacak. TBMM Başkanlığı için Bülent Arınç'ın ismini açıklayan Erdoğan, başka bir adayın yarışa katılmasını istemiyor. Bu sebeple TBMM Başkanlığı ankete konulmayacak.

Başbakan Erdoğan, Meclis çalışmalarında büyük önem taşıyan grup başkan vekilliği koltuğuna tercih ettiği isimlerin oturmasında ısrarcı. Erdoğan'ın geçen dönem yaptığı gibi, Meclis başkan vekili ve grup başkan vekili olarak görmek istediği isimleri parti grubuna açıklayacağı ve milletvekillerinden destek isteyeceği öğrenildi. Erdoğan, Kızılcahamam kampında bu konudaki kararlılığını ortaya koydu. Geçtiğimiz yılki seçimlerde listesi delinen Erdoğan, aynı sonuçla karşılaşmak istemiyor. AK Parti'de halen İsmail Alptekin, Sadık Yakut ve Nevzat Pakdil Meclis başkan vekilliği görevini yürütüyor. Salih Kapusuz, Faruk Çelik, Haluk İpek, Sadullah Ergin ve Eyüp Fatsa da grup başkan vekili sıfatını taşıyor. Pakdil ve Fatsa, geçtiğimiz yıl Erdoğan'ın listesinde yer alan Vahit Erdem ve Dengir Mir Mehmet Fırat'ın yerine seçilmişti.

Bu arada, Kızılcahamam kampında kabine üyelerine yöneltilen ağır eleştirilerin Başbakan Erdoğan'ı şaşırttığı belirtiliyor. Alınan bilgilere göre, hükümet üyelerine aşırı tepki gösterilmesi Erdoğan'ı hayrete düşürdü. Milletvekillerini gruplar halinde kabul eden Erdoğan, ?Yeter artık, birbirinizi yemeyin. Eleştiri için harcadığınız enerjiyi, proje üretmek için harcayın. Sinerji oluşturun.? dedi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber