MTV'de ödemeler 30 Haziran'a dek yapılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2008 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
- Hataların düzeltilmesi sonucunda 1 Ocak 2004-31 Aralık 2007 arasındaki dönemlere ilişkin ilave veya ilk defa motorlu taşıtlar vergisi tahakkuk ettirilen mükelleflerden, gecikme zammı tahsil edilmeyecek.

Bazı Kamu Alacaklarının Uzlaşma Usulü ile Tahsili Hakkında Kanuna ilişkin Genel Tebliğ, bugünkü Resmi Gazetede yayımlandı.

Maliye Bakanlığının Tebliği ile taşıtların model yılı, cinsi, motor silindir hacmi, azami toplam ağırlığı, beygir gücü, azami kalkış ağırlığı gibi unsurlarının belirlenmesinde veya istisna ve muafiyet hükümlerinin uygulanmasında yapılan hataların düzeltilmesi sonucunda, 1 Ocak 2004-31 Aralık 2007 tarihleri arasındaki dönemlere ilişkin ilave veya ilk defa motorlu taşıtlar vergisi tahakkuk ettirilen mükelleflerin durumu düzenlendi.

Buna göre, bu durumdaki mükelleflerden, söz konusu vergiler için hesaplanan gecikme zammı tahsil edilmeyecek.

Uygulamadan yararlanmak isteyen mükelleflerin "dava açmamış veya açtığı davalardan vazgeçmiş" olması ve "vergi asıllarını, 30 Haziran 2008 tarihine kadar ödemesi" gerekecek.
 

ÖDENEN GECİKME ZAMLARI İADE EDİLECEK

  

Kapsama giren motorlu taşıtlar vergilerini daha önce gecikme zammı ile birlikte ödeyen mükelleflerin, 30 Haziran 2008 tarihine kadar ilgili vergi dairelerine başvurmaları halinde, ödemiş oldukları gecikme zammı tutarları ret ve iade edilecek.

Ancak, süresinde tahakkuk ettirilen ancak normal vade tarihlerinde ödenmeyen motorlu taşıtlar vergisi için hesaplanan gecikme zamları ile mükellef değişikliğini gerektiren satış ve devirlere ait kayıt ve tescil işlemlerinin süresinde yapılmamasından kaynaklanan gecikme zamlarının tahsilinden vazgeçilmeyecek.

Uygulamadan yararlanmak isteyen mükellefler, 30 Haziran 2008 tarihine kadar bağlı oldukları vergi dairelerine başvuracak.

Uygulama kapsamına giren motorlu taşıtlar vergilerini gecikme zammı ile birlikte ödemiş olan mükellefler de, gecikme zamlarının iadesine yönelik 30 Haziran 2008 tarihine kadar başvuru yapacak.

Mükellefler başvurular sırasında, açmış oldukları davadan vazgeçtiklerini veya dava açmayacaklarını belirten birer dilekçeyi de sunacaklar.

Başvuru dilekçeleri, vergi dairelerine elden verilecek veya taahhütlü posta ile gönderilecek.

Tebliğ uyarınca, 1 Ocak 2004-31 Aralık 2007 tarihleri arasındaki dönemlere ilişkin olarak uygulama kapsamına giren motorlu taşıtlar vergisinin aslı, 30 Haziran 2008 tarihine kadar ödenecek.

Bunun tamamının veya bir kısmının söz konusu tarihe kadar ödenmemesi halinde ödenmeyen kısmı, bu verginin tahakkuk etmiş sayıldığı döneme ilişkin vade tarihinden itibaren hesaplanacak gecikme zammı ile birlikte mükelleften takip ve tahsil edilecek. Hüküm, başvuruda bulunan ancak 30 Haziran 2008 tarihine kadar ödeme yapmayan mükellefler için de uygulanacak.

Ayrıca, başvuruda bulunan mükelleflerin adlarına kayıt ve tescilli olan taşıtlara ait motorlu taşıtlar vergileri ödenmeden, taşıtların satış, devir, fenni muayeneleri yapılmayacak, denize veya uçuşa elverişli belgesi verilmeyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber