Başörtülü öğrencilere kapılarını açan KTÜ'ye destek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2008 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerde başörtüsünü serbest bırakan Anayasa değişikliğinin ardından başörtülü öğrencilere kapılarını açan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)'ne sivil toplum kuruluşlarından destek geldi.

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav, bilimsel ve demokratik yaklaşımların tercih edilmesi gerektiği üniversitelerde, yıllardır yaşanan başörtüsü yasağının Anayasa değişikliği ile kaldırılmış olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Sorunun toplumsal mutabakatın sağlanması ve TBMM'de Anayasa değişikliği yapılarak ortadan kaldırıldığını hatırlatan Cirav, "Maalesef bu yasağı tasvip etmeyen halkın verdiği vergilerle üniversitelerde idarenin başında bulunan bazı rektörler tarafından sürdürülürken, yasalara saygılı olanlarca ise artık bir kenara konulmuştur. Hukuk devleti olan ülkemizde, KTÜ'de Rektör Prof. Dr. İbrahim Özen'in, Anayasa'ya uygun olarak yaptığı açılım ve uygulama takdire değerdir" dedi.

Cirav, Prof. Dr. Özen'in toplumun ve üniversitenin hassasiyetini de gözönünde bulundurarak yaptığı uygulamanın doğruluğunun KTÜ'deki barış ve huzur ortamıyla da tasdik edildiğine vurgu yaptı. Cirav, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu vesileyle, başta KTÜ Rektörü Porf. Dr. İbrahim Özen olmak üzere, ekibine ve bu konuya destek veren herkese teşekkür ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber