Danıştay'ın din dersi kararına tepki

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2008 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay'ın Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin zorunlu tutulamayacağı yönünde aldığı karara Kahramanmaraş İrfan Derneği tepki gösterdi.

Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede bu kararın alınmasını garip karşıladıklarını belirten Dernek Başkanı Hasan Yıldız, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun da din dersinin zorunlu olması gerektiği yönündeki açıklamalarını desteklediklerini söyledi.

Yıldız, anayasanın 'Din ve Vicdan Hürriyeti' başlıklı 24'üncü maddesinde, "Din kültürü ve ahlak öğretimi, ilk ve ortaöğretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında yer alır" hükmüne rağmen Danıştay'ın, vatandaşlarının yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede bu dersin zorunlu olamayacağı yönünde karar vermesinin çok düşündürücü olduğunu kaydetti.

Bu karar verilirken gerekçe olarak Anayasa Mahkemesi'nin 16 Eylül 1998 günlü kararındaki "Laik devletin, doğası gereği resmi bir dininin bulunmaması ..." şeklinde başlayan kararına dayandırılmasının kafaları karıştırdığını dile getiren Yıldız, "İlerleyen zamanda Danıştay'ın Kurban ve Ramazan bayramlarını da aynı kararı gerekçe göstererek iptal etmesi toplumda nasıl bir etki bırakacağı herkesin malumudur. Eğer laik devletin doğası gereği resmi bir dini yoksa bu bayramlar da Müslümanların bayramı olduğuna göre bu çelişki niye diye sorgulamamız en doğal hakkımız olsa gerek. Derneğimiz Danıştay'ın bu kararını çok garip karşılamıştır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber