Öğretmenler çocuklar okusun diye şoförlük yapıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 09 Mart 2008 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İsmail Avcı

Diyarbakır'ın Taban ve Güleçoba köyünde öğretmenler, taşımalı eğitimin olmadığı bölgede ailelerin çocuklarını okula göndermeleri için şoförlük yapmaya razı odu.

Diyarbakır'ın Taban ve Güleçoba köyünde öğretmenler, her sabah mezraları dolaşarak öğrencileri okula taşıyor. Öğretmenler, sabahları şoförlük yaparak öğrencileri okula ulaştırıyor.

Taban Canaydın İlköğretim Okulu öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Haydi Kızlar Okula' kampanyası çerçevesinde büyük başarılara imza attı. Fedakâr öğretmenler, mezralardaki aileleri tek tek gezerek onlarca kız çocuğunu eğitime kazandırdı. Taşımalı eğitimin olmadığı mezralarda çocuklarını yatılı okullara göndermeyen aileleri ikna eden öğretmenler, çocuklar okusun diye şoförlük yapıyor.

Okul Müdiresi Meral Bozokalfa, hiç okula gitmeyen veya devam edemeyen öğrencileri tekrar okula kazandırmak için her türlü fedakârlığa hazır olduklarını söylüyor.

Çabaları sayesinde Taban köyünde okula gitmeyen çocuğun kalmadığını anlatan Bozokalfa, "Köye bağlı mezralarda yaşayan aileler çocuklarını yatılı ilköğretim okuluna göndermek istemiyordu. Köyün muhtarı ve okul aile birliği başkanıyla görüştük. Bizi okula getirip götüren arabamızla o çocukları okula taşıma kararı aldık. Böylece o mezralardaki çocuklarımız da okullu oldu." diyor.

Bozokalfa, mezralarda okula gitmeyen kız çocuklarının aileleriyle tek tek görüşerek kız çocuklarını da okula kazandırdıklarını anlatıyor.

Diyarbakır Milli Eğitim Şube Müdürü Hamdi Atayeter de köyde çok başarılı öğrenciler olduğuna dikkat çekerek, bu öğrencilerin dershaneye gitmeleri için eğitimcilerle görüşeceklerini bildirdi.

Taban Köyü Muhtarı Mehmet Yıldız, mezra halkının maddi olarak zor durumda olduğunu anlatırken şunları dile getirdi:

"Öğretmenlerimiz 4-5 km uzaklıkta bulunan çocukların eğitimden yoksun kalmamaları için bir fedakârlık gösterdiler. Onları okula taşıyorlar. Fakat mezralardaki taşımalı sistem sorununun çözülmesini istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber