ÇOMÜ'ye yeni bölümler açılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2008 16:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne yeni bölüm, program ve kurs açılacak.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Osman Demircan, yeni açılacak iş alanlarına nitelikli işçi yetiştirilmesi amacıyla yeni bölümlerin, programların ve kursların açılacağını bildirdi.

Prof.Dr. Demircan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent nüfusunun hızla artmaya başladığını söyledi.

ÇOMÜ'ye yeni programların açılmasıyla ilgili çeşitli önerilerin geldiğini belirten Demircan, ''Sigortacılık, termik santrallar ve gemi yapım tersanelerinde çalıştırılmak üzere eleman yetiştirilmesi için bölüm açılması önerileri var. Bunlar mantıklı istekler. Biz de yöre insanını, bu kuruluşlarda çalışacak düzeye getirmek amacıyla yeni meslek yüksek okulları, programlar ve kurslar açacağız'' dedi.

Gökçeada'ya açılması planlanan 4 yıllık Uygulamalı Meslek Yüksekokulu'nun Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul ediliğini anımsatan Demircan,

''Yüksekokulun açılması için hazır bina önerisi var. Yeni eğitim öğretim döneminde faaliyete geçirilmesi planlanan Gökçeada Uygulamalı Meslek Yüksekokulu'na açılacak programları belirlemek için çalışmalar yapıyoruz'' diye konuştu.

Demircan, açılacak programlarla birlikte Gökçeada'da yaklaşık bin öğrencinin eğitim göreceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Adada üniversiteye ait başka bir arazi bulunuyor. Bu araziye de okul yapılması için temel atıldı. Sanıyorum yeni eğitim döneminde binada, eğitim verilmeye başlanacak. Ayrıca Çanakkale Meslek Yüksekokulu'na bağlı Bozcaada Yerleşkesi'ne de yeni eğitim-öğretim döneminde yeni bölümler ve programlar açılacak.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber