Youtube'a düşen savcı bugün sorgulanacak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Mart 2008 05:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan aleyhinde sarfettiği sözleri Youtube'de yayınlanan savcı S.D., bugün ifade verecek. Savcının konuşmayı gazetecilerle yaptığı bir toplantıda yaptığı iddia edildi.

HABER MERKEZİ / ANKARA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde sarfettiği sözleri Youtube'de yayınlandığı için hakkında inceleme başlatılan cumhuriyet savcısı S.D.'nin bugün ifade vermesi bekleniyor. Adalet Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettiş, bugün Ankara Adliye Sarayı'na giderek savcı S.D.'nin Youtube'da yayınlanan ve medyaya da yansıyan sözleri nedeniyle ifadesine başvuracak. Yürüttüğü birbirinden önemli soruşturmalar nedeniyle şimdiye kadar yüzlerce sanığın sorgusunu yapan savcı S.D.'nin, şimdi kendisi sorgulanacak.

Savcı D.'nin, inceleme konusu konuşmayı adliyedeki makam odasında bazı gazeteciler veya meslektaşlarının bulunduğu bir sohbet toplantısında yaptığı iddia ediliyor. Adliye kaynakları, ses kayıt cihazı kullanılarak yapılan bu dinlemenin 2006 yılının bahar aylarında ya kendi makam odasında gazetecilerin bulunduğu bir ortamda ya da başka meslektaşlarının odasında farklı zamanlarda kaydedildiğini ifade ettiler.

GAZETECİLERE SIKI ÖNLEM

Bu olay nedeniyle Ankara 11. Ceza Mahkemesi'nde gazetecilere yönelik sıkı önlemler uygulanmaya başlandı. Terör ve çete suçlarının görüşüldüğü 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, savcı S. D.'nin talimatı ile polisler gazetecilere karşı sert tavır takınmaya başladılar. Polislere talimat veren D., cumhuriyet savcılarının bulunduğu kata gazetecilerin sokulmamasını istedi. Son derece amatörce yapıldığı belirlenen kayıttan sonra savcı D.'nin, morali-nin bozuk olduğu ve kaydı yapanları tahmin ettiği halde kim olduklarını şimdilik kimseye söylemediği öğrenildi.

KARARI HSYK VERECEK

Kayıttaki sesin öncelikle savcı S.D.ye ait olup olmadığının tespit edilmeye çalışılacağını kaydeden kaynaklar, daha sonra sesin kim ya da kimler tarafından kaydedildiğinin araştırılacağını belirttiler. Müfettişin hazırlayacağı rapora göre savcı D. hakkında herhangi bir cezai müeyyidenin uygulanıp uygulanmayacağına Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) karar verecek.

Her gün yeni bir ses kaydı

Youtube'da ardı ardına önemli ses kayıtları yayınlanıyor. Sitede ilk olarak eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'e ait olduğu ileri sürülen ses kaydı yayınlandı. Daha sonra Genelkurmay Başkanlığı Elektronik Sistemler Komutanı Tuğgeneral Münir Erten'e ait olduğu iddia edilen kayıt yayına verildi. Kayıtları kimin siteye yüklediği henüz belirlenememişken, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala hakkında ağır sözler söyleyen Cumhuriyet Savcısı S.D.'ye ait olduğu iddia edilen kayıtlar yer aldı. Siteye son olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tümamiral K..S.'ye ait olduğu öne sürülen bir kayıt daha eklendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber